10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Vise spulberate

Cupa României, semifinale

Pandurii – Rapid 0-2
• Stadion „Dan Păltinişanu“ – Timişoara, spectatori: 8.000.
• Au marcat: Zicu '11, V. Moldovan '79
Pandurii: Guso – Mândrean ('73, Popete), Rus, Chibulcutean, Dragomir – I. Iordache, Fl. Stângă ('46, Vasilache), Vătavu, Păcurar, D. Orac ('60, L. Mihai) – Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.
Rapid: Edel – M. Constantin, Maftei, Săpunaru – Bădoi, E. Dică, Măldărăşanu ('82, I. Mazilu), Perjă – Buga, I. Ganea ('46, V. Moldovan), Zicu ('67, N. Grigore). Antrenor: Răzvan Lucescu.
• Cartonaşe galbene: Iordache, Dragomir / Buga, Maftei.
• Au arbitrat: A. Constantin – Ad. Vidan, O. Şovre.

Prezenţa echipei Pandurii în finala Cupei României rămâne un vis frumos, Rapidul reuşind să se impună fără prea mari emoţii, deşi echipa lui Răzvan Lucescu a fost dominată în actul secund. Lucescu a arătat că a învăţat din semieşecurile trecute cu oltenii şi a ordonat un presing agresiv în jumătatea adversă. Fostul „pandur“ Emil Dică a expediat primul şut pe spaţiul porţii lui Guso ('7), iar Zicu a punctat decisiv, câteva minute mai târziu reuşind să-l învingă pe Guso cu un şut la colţul lung. Rapidul a continuat să preseze, iar Zicu a ratat şansa dublei, preferând o execuţie pretenţioasă în locul uneia simple şi eficiente. Edel nu a avut emoţii în prima parte, doar Păcurar deranjându-l cu un şut de la distanţă. „Pandurii“ au reclamat neacordarea unei lovituri de la 11 metri la o pătrundere a lui Iordache, stopat de M. Constantin în interiorul careului Rapidului.

Unii cu posesia, alţii u golul

Introducerea lui Vasilache la pauză a schimbat registrul tactic al echipei Pandurii, care a atacat cu Vintilescu şi Orac. Şi Lucescu a făcut o mutare ofensivă, introducându-l pe Moldovan în locul lui Ganea. La adăpostul golului marcat de Zicu, Rapid şi-a invitat adversarii să atace, apărându-se cu siguranţă departe de careul lui Edel. Dominarea teritorială a gorjenilor nu s-a concretizat, Pandurii alegându-se cu câteva lovituri din preajma careului giuleştenilor, însă finalizările lui Păcurar şi Vasilache au fost defectuoase. Vulpoiul Moldovan a risipit orice emoţie cu unsprezece minute înainte de final, când a înscris pe sub Guso în urma unei greşeli colective a elevilor lui Neagoe. Vintilescu a avut golul de onoare în vârful bocancului, dar a şutat în Edel, iar Liviu Mihai a expediat al doilea şut pe spaţiul porţii adverse în ultimele secunde de joc. Rapid va reveni la Timişoara pentru finala Cupei României cu echipa locală Poli, iar Pandurii trebuie să se mulţumească doar cu prezenţa în semifinale, o performanţă pentru gorjeni. „Este pentru prima dată când echipa Pandurii Târgu Jiu a ajuns în semifinala Cupei, reuşind să elimine trei formaţii de Liga I. Această performanţă trebuie consemnată. I-am felicitat pe jucători în cabină pentru tot ce au făcut până acum în Cupa României, eliminând, printre altele, pe Dinamo“, a spus antrenorul Eugen Neagoe.

Stîngă vrea să bată Farul

Formaţia Pandurii Târgu Jiu doreşte să demonstreze mâine, în meciul cu Farul Constanţa, că prezenţa în semifinalele Cupei României şi locul ocupat în clasament nu sunt întâmplătoare. Partida va avea loc pe stadionul „Municipal“, de la ora 17.00. „Suporterii echipei noastre trebuie să fie fericiţi că am ajuns în semifinalele Cupei României şi am făcut cinste oraşului Târgu Jiu. Ne pare rău că nu am putut ajunge în finală. Acum, totul s-a terminat. Sunt convins că lumea va uita de lucrul acesta şi în continuare trebuie să avem rezultate pentru a ne menţine respectul pe care l-am impus până acum. Dacă nu vom avea rezultate, lumea va uita de noi şi va crede că totul a fost o întâmplare. Acum trebuie să ne concentrăm mult mai mult pentru că toate echipele ne vor trata cu respect şi să demonstrăm că nu a fost o întâmplare prezenţa în semifinalele Cupei României şi locul ocupat în clasament“, a declarat căpitanul gorjenilor, Florin Stîngă.                     
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS