11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUCM Reşiţa, aproape de o performanţă istorică

UCM Reşiţa, aproape de o performanţă istorică

Ajunşi în finală la prima participare într-o competiţie europeană, handbaliştii reşiţeni vor fi încurajaţi mâine, în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, de 1.500 de suporteri, printre care numeroase personalităţi.

Cupa Challenge ar putea deveni o specialitate a echipelor româneşti. În sezonul trecut, Steaua Bucureşti a cucerit trofeul la masculin, iar la feminin s-a impus Rulmentul Braşov, într-o finală românească în care a învins pe Tomis Constanţa.
Echipa masculină UCM Reşiţa, antrenată de Aihan Omer, ar putea păstra Cupa Challenge în România dacă va trece în finală de norvegienii de la Drammen HK, lideri în campionatul lor.
Prima manşă va avea loc duminică, de la ora 16.15 (în direct pe Pro TV), la Drobeta Turnu Severin. Aflată la prima participare în cupele europene, echipa bănăţeană visează la cucerirea trofeului european. „O finală e unică. O joci poate o dată în viaţă şi de aceea trebuie să faci totul pentru a câştiga. Ne vom pregăti foarte bine şi vă promit că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca toţi românii să fie mândri de noi“, a declarat antrenorul Aihan Omer.
În drumul spre finală, UCM a eliminat pe rând formaţiile HC Tbilisi-Tbilisi (Georgia), Elektromodul Osijek (Croaţia), Kaustik Volgograd (Rusia) şi Zaglebie Lubin (Polonia).
Meciul din Polivalenta severineană este aşteptat cu nerăbdare de susţinătorii Reşiţei, dar şi de localnici. Cele 1.500 de bilete s-au vândut, unele la suprapreţ. La partidă sunt aşteptate mumeroase oficialităţi, printre alţii Mariana Bitang, Octavian Belu, Cristian Gaţu, Petru Paleu şi Octavian Morariu. Suprafaţa de joc va fi specială, un „covor“ din cauciuc sintetic, flexibil, cu o aderenţă bună, împrumutat de la HCM Constanţa. Returul se va disputa în Norvegia, peste o săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU