10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO singură carte: victoria!

O singură carte: victoria!

Oltenii aşteaptă astăzi primul succes din retur, antrenorul Fane Stoica fiind convins că elevii lui vor câştiga în faţa „Bursucului“ de Urziceni.

Zece meciuri fără victorii, ultima fiind în noiembrie 2006, 1-0 cu Farul, destule tensiuni interne şi… externe, un fel de ultimatum transmis printre dinţi şi printre rânduri lui Fănică Stoica, fost „Mourinho“ din Oltenia, doi titulari suspendaţi (D. Stoica şi Mitchell), unul incert (Dănănae). Cam aşa joacă astăzi oltenii meciul capital cu echipa lui Dan Petrescu, urmând ca miercuri să dispute adevăratul derbi, cel pentru salvare, cu Ceahlăul, la Piatra Neamţ. Situaţie dificilă pentru antrenorul gazdelor, dar poate că în alcătuirea celui mai bun „unsprezece“ pentru întâlnirea cu Unirea ar putea primi unele sfaturi şi de la finanţator, cine ştie… „Alb-albaştrii“ din Urziceni au avut un parcurs bun în acest retur, cinci meciuri fără înfrângere, Unirea fiind în ultimul timp imaginea lui Dan Petrescu pe gazon, adică un team tenace. „Bursucul“ este modest în declaraţii, dar a avertizat: „Vreau ca echipa mea să câştige la Craiova. În tur, am fost înfrânţi acasă, aşa că trebuie să ne recuperăm punctele pierdute (…) Până când Unirea nu face 40 de puncte, nici eu nu sunt liniştit în privinţa retrogradării“. Oaspeţii vin la Craiova cu câteva nume grele, cum ar fi: Mara, Bilaşco, Bodgan Stancu, care în ultimele patru meciuri a marcat cel puţin o dată, şi Bordeanu, care a jucat şi la Universitatea, în sezonul negru, 2004/2005. În lot se află şi alţi foşti jucători ai Ştiinţei, Milan Jovanovic şi Marius Şuleap.

Fane Stoica: „Batem sigur“

Cum Fane Stoica, politicos şi diplomat, a refuzat să ne acorde un interviu, nu putem decât să consemnăm opinia lui despre acest meci din presa Capitalei: „Nu spun că avem un meci uşor, dar batem sigur. Eu spun că avem o echipă mai bună ca Urziceniul. Băieţii conştientizează importanţa acestui joc şi sunt montaţi foarte bine. Batem şi închidem gura tuturor celor care ne-au contestat (…) O să câştig cu Urziceniul, o să scot cel puţin un egal la Piatra Neamţ şi o să vedeţi că patronul şi ceilalţi din club o să mă ridice iar în slăvi“. Fane, care se consideră tehnicianul ideal pentru Craiova, ştie însă că rezultatele ţin un antrenor şi că, din păcate, Universitatea a fost, de-a lungul anilor, un fel de maşină de tocat antrenorii. El neagă că ar fi avut vreun conflict cu finanţatorul Adrian Mititelu şi unii conducători ai clubului, că presa ar fi făcut „mai mult zgomot“ şi că va pleca doar dacă va fi dat afară!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII