16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoma lui Chivu a stricat calculele Interului

Roma lui Chivu a stricat calculele Interului

„Giallo-rossii“ au câştigat miercuri seară, cu 3-1, pe terenul liderei, care dorea să sărbătorească adjudecarea titlului de campioană a Italiei.

Echipa lui Cristian Chivu, AS Roma, a stricat calculele formaţiei Inter Milano, care dorea, miercuri seară, să sărbătorească adjudecarea titlului de campioană a Italiei. Roma s-a impus pe terenul liderei cu scorul de 3-1, în etapa a 22-a a Seriei A, amânată în luna februarie după moartea poliţistului Filippo Raciti la Catania.
Cu un minut înainte de pauză, „giallo-rossi“ au deschis scorul prin mijlocaşul Simone Perrotta, care a primit o pasă de la Cristi Chivu înainte să-l învingă pe portarul Julio Cesar. Inter a reuşit să egaleze la şapte minute de la reluare, prin fundaşul Marco Materazzi, care a transformat un penalti acordat uşor la un contact dintre Adriano şi portarul Doni. În minutul 89, Roma a trecut în avantaj: Francesco Totti a executat o lovitură liberă, iar Figo, aflat în zid, a deviat mingea în plasă. În minutele de prelungire ('95), când Inter căuta cu disperare golul egalizator, nou-intratul Cassetti a marcat pentru Roma şi a închis tabela la 1-3.
Cristian Chivu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, fiind notat cu 7 de Datasport, care a caracterizat astfel evoluţia lui: „I-a pasat lui Perrotta la primul gol, după o cursă de zile mari pe partea stângă. A fost printre cei mai buni de pe teren şi evoluţia sa a fost foarte bună chiar şi în momentele când Inter a dominat. A fost util în fiecare parte a terenului“. Graţie victoriei obţinute la Milano, Roma rămâne în spatele liderei Inter, la 13 puncte.

Mancini: „Nu sunt enervat“

Antrenorul echipei Internazionale Milano, Roberto Mancini, a explicat înfrângerea din faţa formaţiei AS Roma prin faptul că jucătorii săi au dat dovadă de lipsă de concentrare. „În cursul ultimelor săptămâni, băieţii nu au mai fost chiar atât de concentraţi. În prima repriză am fost foarte ezitanţi. Apoi, în repriza a doua, am jucat bine, dar nu am avut norocul de a marca golul de 2-1. În finalul sezonului există mereu puţină oboseală“, a spus Mancini. „Nu sunt enervat. Nu pot fi cu aceşti jucători care au făcut un sezon extraordinar. Vom sărbători titlul peste două săptămâni, chiar dacă sunt dezamăgit că am pierdut, deoarece ar fi fost frumos să încheiem sezonul neînvinşi“, a spus Mancini.

Stankovici: „Nu trebuie să cădem“

Internazionale Milano rămâne lidera Seriei A, cu un avans de 13 puncte. Cu şase etape înainte de final, clubul milanez trebuie să obţină şase puncte din 18 puse în joc pentru a fi sigur de câştigarea celui de-al 15-lea „scudetto“ din istoria sa.
O victorie în partida cu AS Roma ar fi asigurat deja titlul milanezilor. „Poate că acest lucru a perturbat puţin echipa. Nu cred că înfrângerea este cauzată de o problemă fizică. Acum, trebuie să rămânem calmi şi să continuăm să facem tot ce este mai bine posibil“, a afirmat Mancini. „În cursul primelor 20 de minute nu îmi dădeam seama ce se întâmplă, eram «mâncat» de tensiune. Nu trebuie să cădem, deoarece până acum am făcut ceva minunat. Avem nevoie de şase puncte, dar nu vom mai face calcule“, a spus mijlocaşul interist Dejan Stankovici. „S-a creat o atmosferă ca şi cum noi am fi câştigat. Acum trebuie să ne gândim la Siena şi să sărbătorim titlul duminica viitoare pe San Siro“, a spus căpitanul Javier Zanetti.

Serie A, etapa a 22-a

Rezultatele etapei a 22-a a campionatului Italiei: Catania – Palermo 1-2 (4 februarie), Inter Milano – AS Roma 1-3, Lazio – Chievo 0-0, Empoli – Atalanta 2-0, Udinese – Sampdoria 1-0, Ascoli – Milan 2-5, Livorno – Cagliari 2-1, Reggina – Messina 3-1, Siena – Torino 1-0, AC Parma – Fiorentina 2-0.
Clasamentul după 32 de etape: 1. Inter 81 de puncte; 2. Roma 68; 3. Lazio 57; 4. Milan 53; 5. Palermo 49; 6. Empoli 49; 7. Fiorentina 44; 8. Udinese 42; 9. Atalanta 39; 10. Sampdoria 39; 11. Livorno 36; 12. Siena 34; 13. Cagliari 34; 14. Catania 33; 15. Torino 32; 16. Reggina 30; 17. Chievo Verona 29; 18. Parma 29; 19. Messina 24; 20. Ascoli 20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS