11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a ieşit cu capul sus

Mutu a ieşit cu capul sus

Atacantul român a fost cel mai bun jucător al formaţiei „viola“ în disputa de pe arena „Ennio Tardini“.

Adrian Mutu a fost cel mai bun jucător al Fiorentinei în meciul pierdut de toscani, cu 2-0, pe terenul fostei sale formaţii, AC Parma, în etapa a 22-a din Serie A. Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate de atacantul de 20 de ani Giuseppe Rossi ('27, '89 – penalti). Pazzini de la oaspeţi a primit „roşu“ în minutul 75. Cu 44 de puncte, Fiorentina rămâne pe locul al şaptelea, la cinci puncte de un loc de Cupa UEFA.
Site-ul goal.com a scris că Mutu a fost singurul jucător al Fiorentinei care a ieşit cu capul sus de pe terenul din Parma. „Faţă de colegii săi, Mutu a fost singurul care a ieşit cu capul sus de pe teren. Doar el a pus în pericol poarta apărată de Bucci şi doar prin acţiuni personale, deoarece Toni a fost într-o zi groaznică“, a scris sursa citată.
Agenţia Datasport i-a acordat nota 7 lui Mutu, considerându-l cel mai bun jucător al Fiorentinei. „A fost singurul jucător al Fiorentinei care a încercat câte ceva şi doar intervenţiile lui Bucci au făcut ca românul să nu poată înscrie“, a scris Datasport.
Site-urile calciotoscano.it şi violanews.com l-au notat însă cu 5,5 pe Mutu. „A fost cel mai periculos jucător, dar şi el s-a pierdut printre fundaşii Parmei“, a scris calciotoscano.it. „Suntem mândri de marele Mutu din acest sezon, dar în partida cu Parma a deziluzionat. A ratat două ocazii bune de gol şi Fiorentina a plecat cu punga goală din această deplasare“, a notat violanews.com.

Codrea a jucat prost

Mijlocaşul Paul Codrea a fost cel mai slab jucător al Sienei în partida pe care toscanii au câştigat-o pe teren propriu, cu 1-0, în faţa formaţiei AC Torino, graţie golului marcat de Antonini ('65). Internaţionalul român, care a fost înlocuit în minutul 56 cu Eremenko de antrenorul Beretta, a primit nota 5 din partea agenţiei Datasport, care a scris despre el că „i-a lipsit clarviziunea la mijlocul terenului şi nu a putut face faţă presingului la care a fost supus de adversari“. Siena ocupă locul 12, cu 34 de puncte, dar nu a scăpat de grijile retrogradării.
Fundaşul Valentin Năstase nu a fost prezent pe teren la partida catastrofală pe care echipa sa, Ascoli, a pierdut-o pe teren propriu cu 5-2 în faţa formaţiei AC Milan. Gilardino ('3, '27) şi Kaka ('25 – penalti, '35) au reuşit câte o „dublă“, al cincilea gol al oaspeţilor fiind marcat de Seedorf ('75). Pentru gazde au punctat Di Biagio ('33 – penalti) şi Corallo ('41). Cu doar 20 de puncte, Ascoli continuă să se afle pe ultimul loc în clasament, la zece puncte distanţă de o poziţie care i-ar asigura salvarea de la retrogradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS