9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMourinho caută titulari printre rezerve

Mourinho caută titulari printre rezerve

Problemele de lot i-au dat mari bătăi de cap antrenorului craiovean, care speră să găsească formula cea mai bună până la meciul cu Unirea Urziceni.

Ghinionul se ţine scai de gruparea alb-albastră, care nu poate alinia cea mai bună echipă în meciul de mâine, cu Unirea Urziceni, partidă care contează foarte mult în economia campionatului. Avându-i suspendaţi pe Dorel Stoica şi Josh Mitchell, tehnicianul Universităţii, Ştefan Stoica, a fost nevoit să improvizeze din nou, calculele de la începutul acestei săptămâni fiindu-i date peste cap şi de accidentarea lui Ovidiu Dănănae, care acuză mari dureri la coapsa dreaptă. Incertitudinea participării în confruntarea cu elevii lui Dan Petrescu a fundaşului dreapta craiovean a pus capac la toate, defensiva alb-albastră fiind, practic, decimată. Absenţa celor trei titulari       l-a determinat pe „Mourinho“ să creioneze un inedit unsprezece de bază, cu care speră că Universitatea va obţine victoria.

Gîrlă şi Gărgălie preiau ştafeta în defensivă

Dacă în timpul şedinţelor de pregătire de la începutul săptămânii Fane Stoica oscila în privinţa jucătorilor care să asigure apărarea craioveană, de ieri, lucrurile sunt din ce în ce mai clare. În timpul jocului-şcoală, care a constituit cea mai mare parte a antrenamentului efectuat de la ora 16.00, la cantonamentul din Lunca Jiului, „Mourinho“ a apelat la Constantin Gărgălie şi Valerian Gîrlă pentru posturile de fundaş central, respectiv fundaş dreapta. Cei doi s-au descurcat bine în faţa lui Jeremie Njock şi Julius Wobay, pe care        i-au avut adversari, motiv pentru care se poate spune că vor intra mâine pe teren încă din primul minut. Dacă Gîrlă nu prea are concurenţă pentru noul post pe care va evolua, tinerii din lot neputând fi aruncaţi în luptă într-o partidă de o asemenea importanţă pentru că nu au meciuri în „picioare“, în ceea ce-l priveşte pe Gărgălie, acesta îşi dispută încă titularizarea cu Paul Curteanu. Ţinând cont de ultimele permutări din lotul Ştiinţei, unsprezecele craiovenilor ar putea arăta astfel: Bornescu – Gîrlă, Gărgălie, Ciucă, Rose – Pîrvu, Săceanu, Wobay, Velcovici – Fl. Costea, Njock.

Concentrare maximă

În timp ce Fane Stoica oferea explicaţiile şi indicaţiile celor care erau supuşi jocului-şcoală, pe marginea terenului de antrenament, Ovidiu Dănănae încerca din răsputeri să execute cât mai corect exerciţiile de refacere impuse de Thomas Korontai. Bineînţeles că „acţiunea“ a fost supervizată de medicul Claudiu Stamatescu, care, atunci când a simţit că jucătorul convalescent forţează nota, a cerut time-out, de teamă să nu se agraveze problema medicală.
Nici secunzii Ştefan Crişan şi Daniel Mogoşanu nu au stat cu mâinile în sân, primul ocupându-se atent de forma fizică a celui de-al treilea portar, Mihai Neagoe fiind „întins“ la maximum. În celălalt colţ al terenului, lui Mogoşanu i-au revenit cei doi suspendaţi, Dorel Stoica şi Josh Mitchell, şi tinerii din lot, Dragoş Firţulescu, Irinel Găman, Marius Argintaru şi Bogdan Piko.
Intensitatea lecţiei de ieri după-amiază a fost destul de mare, dovadă fiind că alb-albaştrii nu au prea schimbat cuvinte între ei în drum spre vestiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII