14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia are grupă grea

România are grupă grea

În urma tragerii la sorţi de ieri, efectuată la Plovdiv, în Bulgaria, echipa de Fed Cup a României a fost repartizată în grupa A a zonei 1 euro-africane, unde va întâlni formaţiile Elveţiei, Olandei şi Danemarcei. „Este o grupă grea, dar, dacă mă uit la echipa noastră, văd că este formată din jucătoare finaliste la Roland Garros la junioare, cu performanţe foarte bune la acest nivel de vârstă. Din punctul meu de vedere, este o echipă care ar trebui să-şi propună obiective îndrăzneţe, ar trebui să încerce să câştige grupa“, a afirmat Dumitru Hărădău, directorul general al Federaţiei Române de Tenis.
Echipa României este alcătuită din Raluca Olaru, Monica Niculescu, Mădălina Gojnea şi Irina Begu. Olaru ocupă locul 167 în clasamentul WTA, în timp ce Niculescu se află pe poziţia 201, Gojnea pe 193 şi Begu, campioană europeană de juniori, pe 958. Tricolorele sunt antrenate de Florenţa Mihai, căpitanul echipei fiind Ruxandra Dragomir Ilie. România joacă de 26 de ani în Fed Cup, competiţie unde a înregistrat 54 de victorii şi 40 de înfrângeri, şi se află în faţa unei mari provocări, încercând să se califice în barajul de promovare în Grupa Mondială.
Din zona 1 euro-africană fac parte 16 echipe, acestea fiind repartizate în patru grupe. Celelalte grupe stabilite la tragerea la sorţi de ieri sunt următoarele: Grupa B: Belarus, Ucraina, Ungaria, Lituania; Grupa C: Serbia, Slovenia, Estonia, Suedia; Grupa D: Bulgaria, Marea Britanie, Luxemburg, Polonia.
Formaţiile clasate pe primul loc în fiecare grupă vor ajunge în semifinale. Din cele patru echipe din semifinale, doar două vor merge mai departe şi vor juca în luna iulie barajul de promovare, cu alte două formaţii din Grupa Mondială. Meciurile din grupe se vor desfăşura astăzi, mâine şi vineri, la Plovdiv, semifinalele fiind programate sâmbătă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS