10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFabrica românească de goluri din Bundesliga

Fabrica românească de goluri din Bundesliga

Sergiu Radu şi Vlad Munteanu au marcat, împreună, 23 din cele 35 de goluri al echipei Energie Cottbus, demonstrând că merită să fie convocaţi la reprezentativa naţională.

Atacantul Sergiu Radu a intrat în atenţia grupării engleze Wigan Athletic, ca urmare a evoluţiilor sale reuşite din campionatul Germaniei, unde a marcat, în 29 de etape, 12 goluri, aproape o treime din totalul celor înscrise de echipa sa, Energie Cottbus.
De asemenea, conducerea grupării Energie intenţionează să-i prelungească lui Radu contractul scadent la finalul sezonului 2007-2008, în timp ce acordul celuilalt român al formaţiei din Cottbus, mijlocaşul Vlad Munteanu, conţine o opţiune de prelungire până în 2009.
Sergiu Radu şi Vlad Munteanu au marcat, împreună, 23 din totalul de 35 de goluri al echipei Energie Cottbus şi sunt numiţi de presa germană „fabrica de goluri“ a formaţiei pregătite de Petrik Sander.

„Este plăcut să-i vezi pe români jucând fotbal“

Tehnicianul echipei din Cottbus, Petrik Sander, a recunoscut importanţa lui Sergiu Radu şi a lui Vlad Munteanu în angrenajul formaţiei pe care o pregăteşte, precizând că Energie va face eforturi pentru a-i păstra pe cei doi români.
„Este plăcut să-i vezi pe Sergiu Radu şi pe Vlad Munteanu jucând fotbal. Se vede meci de meci cât de importanţi sunt cei doi români pentru noi. Vom face tot posibilul ca ei să continue la Energie Cottbus“, a spus antrenorul Petrik Sander. Cu 12 goluri marcate până în prezent, unul mai mult decât Vlad Munteanu, Sergiu Radu are şansa să-l depăşească pe impresarul său, Vasile Miriuţă, care deţine recordul de reuşite într-un sezon din Bundesliga pentru Energie Cottbus, 15.
„N-ar fi rău să mai marchez încă vreo două goluri. Totuşi, cum am mai spus, nu este important cine înscrie, ci ca echipa să câştige“, spune atacantul român.

„Radu şi Vlad sunt asigurarea de viaţă a lui Energie“

Presa germană are numai cuvinte de laudă la adresa lui Vlad Munteanu şi Sergiu Radu, considerând că ambii români au avut evoluţii excelente în Bundesliga. Cotidianul Frankfurter Rundschau scrie despre Radu şi Munteanu că reprezintă „asigurarea de viaţă“ a formaţiei Energie Cottbus.
„Datorită lui Sergiu Radu şi Vlad Munteanu, Energie Cottbus este aproape salvată. Unde ar fi fost Energie Cottbus după 29 de etape din Bundesliga, dacă nu ar fi avut acest temut duo din Balcani? Ar mai fi avut 38 de puncte şi locul şapte în clasament? Sau ar fi mai curând acolo unde a ajuns Borussia Monchengladbach, pe locul 18 cu 25 de puncte? Românii Sergiu Radu şi Vlad Munteanu sunt ca o asigurare de viaţă pentru Energie Cottbus“, a scris sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS