6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmatorii s-au distrat la Orşova

Amatorii s-au distrat la Orşova

Selecţionata de fotbalişti amatori a Olteniei a încheiat în forţă prima fază a pregătirii, în vederea participării în sferturile Cupei Regiunilor, ce va avea loc la sfârşitul lunii iunie. Elevii lui Sorin Pătraşcu şi Cornel Roman s-au deplasat luni la Orşova, unde au întâlnit formaţia locală, Dunărea, lidera Ligii a IV-a Mehedinţi.
Selecţionata de amatori, formată din jucători din Dolj, Vâlcea şi Gorj, s-a distrat cu Dunărea, aşa cum s-a distrat săptămâna trecută Manchester United cu Roma, în Champions League, păstrând însă proporţiile. La final, scorul a fost 8-2 (5-1) pentru amatori, care au punctat prin Fotescu (patru goluri), Preoţescu, Voicu, Chiliman şi Cojocaru. Partida a fost fără istoric, cu o singură echipă care a atacat mereu, în timp ce portarul gazdelor obosise să scoată mingea din plasa propriei porţi. Deşi obiectivul principal al meciului a fost cooptarea unui jucător sau doi în selecţionata Olteniei, scorul înregistrat, dar şi prestaţia extrem de slabă a gazdelor l-au făcut pe antrenorul Sorin Pătraşcu să nu convoace nici un jucător mehedinţean.
„A fost un joc dominat din primul până în ultimul minut de noi. Păcat că jucătorii de la Dunărea nu au opus o rezistenţă mai mare. Dar cu acest prilej am văzut la lucru câţiva jucători aflaţi la prima convocare. Sunt mulţumit de ei şi de cum s-a prezentat echipa“, a spus Pătraşcu. Selecţionata Olteniei a jucat în formula: Murgilă – Ochea, Lopăţel, Nicola, Enache – Stroe, Preoţescu, Chiliman, B. Nicolae – Şoşoi, Fotescu. Au mai intrat: Ionele (portar), Voicu, Cojocaru şi Stuparu (jucători de câmp).
De remarcat evoluţia foarte bună a atacantului Fotescu, care a marcat patru goluri, creându-şi şi alte ocazii de gol. Acesta are o eficacitate destul de mare: 11 goluri în trei partide susţinute de amatori şi poate fi considerat deja titularul unuia dintre cele două posturi de atacant.
În următoarele două săptămâni, antrenorul Sorin Pătraşcu va urmări mai multe derbiuri din campionatele judeţene din Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, în vederea găsirii altor jucători valoroşi, pentru acoperirea unor posturi deficitare. În faza a doua de pregătire, amatorii din selecţionata Olteniei vor disputa mai multe meciuri amicale în compania unor formaţii din Liga a III-a. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS