10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportComisia de Apel a filozofat

Comisia de Apel a filozofat

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu, a declarat ieri că va convoca Biroul Executiv al AJF pentru a analiza hotărârile celor două comisii, CCD şi CA, care au judecat complet diferit violenţele de la Sadu, unde doi jucători ai echipei Vulturii Fărcăşeşti au fost bătuţi. În timp ce Comisia de Competiţii şi Disciplină a motivat regulamentar măsurile, CA a judecat cazul după principii de drept şi de bun-simţ. Prunariu susţine că hotărârile dictate de Comisia de Apel nu mai pot fi schimbate, ci, eventual, pot fi sancţionaţi cu avertisment sau cu excluderea din CA a membrilor acesteia în cazul în care se dovedesc vinovaţi.
Şeful AJF Gorj îşi asumă greşelile şi, în acelaşi timp, scoate în evidenţă independenţa celor două comisii. „S-au făcut greşeli, o recunosc şi mi le asum. Membrii CA au fost cooptaţi la sugestia mea, dar greşelile au fost făcute ori pentru că nu cunosc suficient regulamentele, ori pentru că au încercat să judece după principiile de drept şi de bun-simţ. În nici un caz nu bănuiesc pe nimeni că a judecat altfel decât a gândit. CA a filozofat în afara regulementelor pentru că nu este o procedură clară în ROAF în astfel de situaţii“, a declarat Prunariu.
„Filozofii“ din Comisia de Apel, printre care deputatul Marcel Romanescu, comandantul de poliţie Viorel Caragea şi cel de jandarmi Florin Popescu, care nu sunt remuneraţi de AJF, au păstrat o singură sancţiune dictată de către CCD, cea a suspendării pe o perioadă de 18 luni a jucătorului Emanuel Gugu, restul fiind dictate în afara ROAF, cum ar fi rejucarea celor două meciuri, de juniori şi seniori, pe teren neutru, la Drăguţeşti, care nici măcar nu este omologat de AJF în acest an.
Prunariu afirmă că această speţă este una fără precedent, urmând să propună în Adunarea Generală modificări ale ROAF care să reglementeze şi astfel de cazuri. „Vom propune în Adunarea Generală modificări ale ROAF, care prezintă multe lacune. Asta nu presupune însă că, dacă legea este proastă, nu trebuie să o aplicăm“, a mai spus Prunariu.                           

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS