14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBayern nu cedează

Bayern nu cedează

Bayern München a câştigat, duminică, pe teren propriu, partida cu Bayer Leverkusen, scor 2-1, din cadrul etapei a 29-a a Bundesligii, şi se menţine pe locul al patrulea, la şase puncte de lidera Schalke 04, învingătoare sâmbătă, la Mainz, cu 3-0. Bavarezii au deschis scorul pe „Allianz Arena“ în minutul 43, prin olandezul Mark van Bommel, şi tot un olandez, Roy Makaay, a majorat avantajul gazdelor la două minute după pauză. Oaspeţii au redus din handicap în minutul 60, graţie lui Voronin, şi au ratat apoi două ocazii mari de gol, atacanţilor lui Leverkusen opunându-li-se portarul Oliver Kahn.

Duminică s-a mai disputat partida Borussia Dortmund – Werder Bremen, care s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, cu 2-0. Klose (’29) şi Diego (’39) au marcat golurile echipei pregătite de Thomas Schaaf. Graţie acestui succes, Bremen se menţine pe locul a doilea, la două puncte de lidera Schalke. În schimb, Dortmund se situează pe poziţia a   15-a, la un punct de retrogradare.

Recorduri pentru Kahn

Portarul şi totodată căpitanul echipei Bayern München, Oliver Kahn (foto), a disputat duminică, împotriva formaţiei Bayer Leverkusen, al 400-lea meci din campionatul Germaniei pentru gruparea bavareză şi a înregistrat a 292-a victorie a sa. „Este un motiv de mândrie pentru mine“, a spus Kahn, care are 38 de ani şi se va retrage din activitate în iunie 2008.
Portarul bavarez este al cincilea jucător de la Bayern care a ajuns la 400 de meciuri. Alt portar, Sepp Maier, a jucat cele mai multe partide pentru Bayern München – 473. Kahn, care evoluează la gruparea bavareză din 1994, după patru sezoane la       Karlsruhe, deţine de duminică recordul de victorii în campionat, cu 292 de succese, unul mai mult decât Manfred Kaltz, fundaş la Hamburg în perioada 1971 – 1991.
La finalul disputei cu Leverkusen, Kahn a spus că Bayern, care ocupă locul patru în clasament, rămâne în cursă pentru prima, a doua şi a treia poziţie. „Rivalii noştri nu vor continua fără greşeală şi noi nu vom avea meciuri la fel de dificile precum cel de astăzi (duminică – n.r.), la trei zile după o eliminare din Liga Campionilor dificil de digerat. Nu mă gândesc la Cupa UEFA“, a precizat Kahn.

Ismael a revenit pe teren

Fundaşul francez al echipei Bayern München, Valerien Ismael, a evoluat, duminică, pentru prima dată după unsprezece luni, în campionatul Germaniei, în meciul de pe teren propriu cu Bayer Leverkusen.
Ismael a intrat în teren în minutul 89. Jucătorul francez, care are 31 de ani, nu mai jucase de la ultimul meci din sezonul trecut, el suferind în august 2006 o dublă fractură de tibie şi peroneu, în timpul unui antrenament.
Valerien Ismael, care evoluează la Bayern München din iunie 2005, şi-a reluat antrenamentele în ianuarie 2007. În sezonul trecut, el a fost unul dintre jucătorii folosiţi cel mai mult în campionat (34 de meciuri din 38).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS