21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStoner, Barros şi Hofmann se gândesc numai la Turcia

Stoner, Barros şi Hofmann se gândesc numai la Turcia

Faptul că între cursa de la Jerez, disputată pe 25 martie, şi cea de la Istanbul, programată peste o săptămână (22 aprilie) există o pauză foarte mare i-a făcut pe piloţii de la clasa MotoGP să se pregătească temeinc pentru Grand Prix-ul Turciei. Şi nici unul nu s-a sfiit să facă declaraţii care mai de care mai optimiste.
După uimitorul debut de sezon, încununat cu succesul din Qatar, tânărul pilot australian Casey Stoner nu concepe ca la Istanbul să nu aibă un rezultat bun, mai ales că aici el a obţinut prima clasare pe podium din cariera sa la MotoGP.
„Sunt bucuros că mă voi întoarce la Istanbul. Pista de acolo îmi place foarte mult şi cred că voi reuşi să fiu competitiv graţie şi muncii echipei mele. Sunt optimist“, a spus Stoner.
În schimb, brazilianul Alex Barros, aflat pe locul al zecelea în clasamentul general, cu 12 puncte, priveşte cursa din Turcia ca pe un nou început. Declaraţiile sale se aseamănă cu cele ale lui Stoner şi se pare că circuitul de la Istanbul este pe placul tuturor, excepţie făcând Valentino Rossi.
„Sunt fericit că voi concura din nou la Istanbul, pentru că pista de acolo îmi place foarte mult. Sper ca de data aceasta să obţin un rezultat bun. În primele două curse ale sezonului am făcut nişte greşeli, dar cred că am avut şi ghinion. Sunt convins că în Turcia totul va decurge cum trebuie“, a spus Barros.
Germanului Alexander Hofmann (locul 13 cu 5 puncte), pauza dintre cursa de la Jerez şi cea de la Istanbul i s-a părut foarte lungă, dar utilă. La fel ca Stoner şi Barros, Hofmann susţine că Istanbul Park este circuitul ideal: „În sfârşit, va veni momentul să concurăm! Aceste săptămâni de pauză au fost foarte utile pentru pregătirea fizică şi psihologică pentru al treilea Grand Prix al sezonului. Cursa de la Istanbul îmi place mult, circuitul este foarte frumos şi este convenabil atât pentru Ducati, cât şi pentru Bridgestone. Abia aştept să intru pe pistă. În primele două curse, nici eu, şi nici echipa mea nu am fost la capacitate maximă, dar în sfârşit a venit vremea să demonstrăm că putem fi în primii zece“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS