22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul gol, primele puncte în deplasare

Primul gol, primele puncte în deplasare

Echipa lui Eugen Neagoe şi-a păstrat invincibilitatea în faţa Naţionalului lui Sorin Cîrţu, semnându-le, totodată, sentinţa de retrogradare. Puţinele speranţe de menţinere în Liga I ale „bancarilor“ s-au năruit la finalul celor 90 de minute, în timp ce gorjenii se pot gândi liniştiţi, la adăpostul celor 35 de puncte, la semifinala de Cupa României cu Rapid. „Geană“ a surprins folosindu-l pe Vancea fundaş central, dar, ca de fiecare dată, alegerea sa a fost cea potrivită. Sub privirile lui Mircea Sandu şi ale lui Răzvan Lucescu, „pandurii“ s-au mulţumit în debutul partidei să plimbe mingea prin faţa careului lui Guso, invitându-i pe „bancari“ în jumătatea proprie. Spaţiile din defensiva lui Cîrţu au fost speculate imediat de Orac, acesta fiind faultat clar în careu de Ninu, obligându-l pe centralul Crăciunescu să arate punctul cu var. Iordache şi-a asumat răspunderea şi a marcat sigur pe el.
Chihaia i-a dat ceva emoţii lui Guso mai târziu, dar Popete a semnat ratarea primei reprize înălţând zmeul în careul advers de la numai doi metri de linia porţii, după o acţiune a lui Orac. FC Naţional, echipă disperată după puncte, a plecat la cabine fără satisfacţia vreunui şut pe spaţiul porţii adverse.

Ratări trase la indigo pentru Orac

La adăpostul avantajului fragil, Neagoe a renunţat la pauză la vârful împins Liviu Mihai, dublând postul de închizător prin introducerea lui Vătavu. Rapizii Orac şi Iordache au preluat sarcina de a hărţui defensiva şubredă a lui „Sorincaccio“, însă gazdele au fost mai periculoase în debutul actului secund. Roberto Iancu a nimerit spaţiul porţii lui Guso, bosniacul a respins în lateral şi Chihaia a reluat pe lângă. Finalul meciului a aparţinut elevilor lui Neagoe, care se puteau desprinde liniştiţi în câştigători, dar Orac a păstrat suspansul până la sfârşit prin două ratări monumentale. Păcurar a şutat periculos în ambele situaţii, Nae şi bara s-au opus, iar Orac a şutat de fiecare dată din şapte metri mult peste poarta goală. FC Naţional a terminat jocul cu un om mai puţin, Chihaia fiind eliminat în prelungiri, prilej pentru Sorin Cîrţu de a-i adresa reproşuri la final arbitrului Crăciunescu: „Numai la combinaţii ai venit! Numai faulturi pentru ei ai dat, de-aia nu îţi dau ăştia meciuri să arbitrezi“.
Orac nu a scăpat de eticheta de ghinionist, însă contribuţia sa la obţinerea victoriei a fost majoră. „Contează că am câştigat. Sper să trec peste aceste ratări şi în viitor să mă concentrez şi să înscriu. Sunt mai ghinionist, nu contează cine marchează, important e ca echipa să câştige. Avem moral bun pentru meciul cu Rapidul, care e cel mai important joc din acest an pentru noi“, a spus Orac.
În ciuda celor trei puncte câştigate, Neagoe s-a declarat nemulţumit de jocul echipei: „Mai sunt opt etape. Să fim atenţi, i-am adus cu picioarele pe pământ. Rezultatul a fost în favoarea noastră, am suferit la joc, dar s-a terminat cu bine. Am avut emoţii până la final şi asta pentru că am ratat. Îl respect pe Cîrţu, i-am fost elev, e un tehnician bun, îmi pare rău că se duc în Liga a II-a. Naţional este o echipă cu tradiţie, dar nu joacă Irimescu, Cîrţu şi Lung. Acesta e fotbalul“, a spus „Geană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU