16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportKimi şi-a marcat teritoriul

Kimi şi-a marcat teritoriul

După ce şi-au adjudecat câte un Mare Premiu în acest an, Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso se vor întrece pentru a treia oară, pe circuitul din Bahrein. Încă de la începutul acestui week-end, maşina Ferrari a finlandezului a părut că s-a adaptat mai bine pe pista de la Sakhir

Circuitul de la Sakhir găzduieşte astăzi Marele Premiu de Formula 1 al Bahreinului, al treilea al sezonului. Primele două Grand Prix-uri din 2007, disputate în Australia, respectiv Malaiezia, au fost adjudecate de principalii favoriţi la titlul de campion, finlandezul Kimi Raikkonen, de la Ferrari, şi Fernando Alonso, de la McLaren Mercedes. Primul a reuşit vineri, în Bahrein, să domine ambele sesiuni de antrenamente libere, dovedind că se simte excelent pe circuitul de la Sakhir. Dacă în prima l-a devansat pe coechipierul de la Ferrari, Felipe Massa, în cea de-a doua a terminat în faţa revelaţiei sezonului, britanicul Lewis Hamilton (McLaren Mercedes). Raikkonen a avut un timp cu doar 13 miimi de secundă mai bun decât primul pilot de culoare din F1, o dovadă că există o diferenţă foarte mică între prestaţiile monoposturilor celor două echipe rivale. Deşi cei mai buni timpi i-au aparţinut lui Raikkonen, acesta nu a părut deloc entuziasmat la conferinţa de presă.
„Este prea devreme să spunem care sunt raporturile de forţe pe pistă, pentru că monoposturile echipelor de top se comportă aproape la fel. Vineri nu mi-a fost chiar uşor, pentru că vântul este puternic şi îţi dă bătăi de cap. În timpul cursei va trebui să merg mai repede dacă vreau să termin înaintea tuturor. Concluzionând, pot spune că sunt mulţumit de  ce s-a întâmplat“.

Alonso, mulţumit
Rivalul lui Raikkonen, Fernando Alonso (McLaren Mercedes), care a obţinut al treilea, respectiv al cincilea timp vineri, s-a declarat mulţumit de ceea ce a realizat. „Noi, în acest sezon, am avut prestaţii mai slabe faţă de Ferrari în zilele de dinaintea cursei. Rămâne de văzut ce se va întâmpla duminică (astăzi – n.r.). Una peste alta, eu cred totuşi că la antrenamentele libere m-am comportat bine. Pista a fost foarte murdară, dar la a doua sesiune de antrenamente lucrurile s-au mai îmbunătăţit. A fost un test important şi pentru cauciucuri“, a afirmat ibericul.
Pe circuitul din Bahrein, la fel cum se întâmplase şi pe cele din Australia şi Malaiezia, monoposturile campioanei mondiale la constructori, Renault, au dat din nou semne de slăbiciune, nici finlandezul Heikki Kovalainen şi nici italianul Giancarlo Fisichella nereuşind să intre în primii zece la antrenamentele libere. Acest fapt nu l-a împiedicat pe Fisichella să dea vina pe ghinion şi să susţină că nu a fost la fel de norocos ca alţi piloţi, precum fostul său coleg de la Renault, Fernando Alonso: „Alonso a avut noroc în carieră. Despre mine nu se poate spune asta“. Spusele italianului au ajuns imediat şi la urechile campionului mondial en-titre, care, ironic sau nu, a replicat: „Norocos? De fapt, am avut mult noroc în cariera mea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS