17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBriatore crede în Kovalainen şi Fisichella

Briatore crede în Kovalainen şi Fisichella

Flavio Briatore a contactat un optimism incurabil. Piloţii săi, Kovalainen şi Fisichella, nici măcar nu au urcat pe podium în acest sezon, dar conducătorul echipei Renault este convins că şi 2007 va fi un an bun pentru teamul francez.

În ciuda faptului că piloţii echipei Renault, Heikki Kovalainen şi Giancarlo Fisichella, au dezamăgit la începutul acestui sezon, directorul general al scuderiei franceze, Flavio Briatore, continuă să fie optimist şi să aibă încredere în aceştia.
„Pot să-şi facă treaba foarte bine. Nu am obiceiul să angajez şoferi de taxi. Din 1994 şi până în prezent am câştigat patru titluri la piloţi şi trei la constructori. Cifrele vorbesc. Am încredere în Kovalainen şi Fisichella“, a spus Briatore.
La echipele conduse de Briatore s-a întâmplat, nu o dată, să plece cel care tocmai câştigase titlul de campion mondial. A fost cazul în toamna anului trecut, când a plecat Fernando Alonso la McLaren, la fel cum se întâmplase şi în 1995, când magnatul italian, care activa la Benetton, a fost părăsit de Michael Schumacher, care a ales Ferrari. În sezonul următor, Briatore i-a angajat pe Jean Alesi şi Gerhard Berger, iar echipa Benetton nu a câştigat nici măcar o cursă.
Cu toate că a mai trăit această experienţă, directorul general al echipei Renault nu se teme că i s-ar putea întâmpla ceva similar şi în 2007: „Monoposturile sunt la fel de fiabile. Am avut un început mai slab, dar nu s-au disputat decât două curse. Vom încerca să ne clasăm pe podium în Bahrein“.
După primele două cuse disputate în acest an, finlandezul Heikki Kovalainen şi italianul Giancarlo Fisichella nu au reuşit să adune pentru Renault decât opt puncte. Lidera clasamentului constructorilor, McLaren-Mercedes, are 32.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS