20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vrea să bată la scor

Oltchim vrea să bată la scor

Antrenorul Gheorghe Tadici şi jucătoarele speră ca publicul să-i poarte spre o victorie la diferenţă mare de scor, pentru un retur liniştit în Ungaria.

Oltchim Râmnicu Vâlcea întâlneşte astăzi, de la ora 17.00 (Pro TV), în Sala Sporturilor „Traian“, cea mai galonată echipă maghiară, FTC Budapesta, în prima manşă a semifinalei Cupei Cupelor, iar calculele hârtiei arată că româncele pornesc ca favorite în dubla confruntare cu unguroaicele. Anul trecut, vâlcencele şi-au strivit adversarele de astăzi        într-un amical, Tadici are două victorii în confruntările cu antrenorul maghiar Andras Nemeth, iar acesta din urmă a declarat că româncele au şanse foarte mari să meargă mai departe.
Nu trebuie uitat că Ferencvaros este câştigătoarea Cupei EHF de anul trecut, a jucat finala Ligii Campionilor în 2001 şi că antrenorul Nemeth, care în vară va pleca la Hypo Viena, vrea neapărat să mai câştige un trofeu cu echipa din Budapesta.

Tadici şi-a „citit“ adversarul

Gheorghe Tadici şi-a sacrificat Paştele şi a mers în Ungaria împreună cu familia pentru a urmări adversarele Oltchimului în două partide din play-off-ul campionatului maghiar. Antrenorul Oltchimului şi al naţionalei României spune că le-a „citit“ jocul celor de la FTC: „Au probleme cu portarii, care nu prea resping nici o aruncare de la distanţă, stau bine pe partea stângă şi apărarea merge bine“.
FTC are şi ea câteva avantaje: provine dintr-un campionat mai echilibrat decât al României, unde Oltchim, care este deja campioană, nu prea a avut adversare pe măsură, porneşte ca outsideră şi joacă meciul retur pe teren propriu.
În aceste condiţii, „galacticele României“  trebuie să joace la fel de bine ca în partidele precedente de pe teren propriu cu Podravka şi Cornexi şi să bată la o diferenţă mare de scor. „Trebuie să batem la o diferenţă de 12-13 goluri şi de aceea îi rog pe vâlceni să fie alături de noi“, a spus Steluţa Luca, singura jucătoare din lotului Oltchimului care a evoluat şi în finala Cupei Cupelor din 2002. „Trebuie să facem un meci mare. Apărarea este foarte importantă, la fel şi atacul, iar în spate vom avea doi portari în care avem mare încredere. Suntem pregătite să batem la o diferenţă de scor apreciabilă. Sunt sigură că vom juca în faţa unor tribune arhipline“, a adăugat interul Adina Mierosu. Intrarea generală în Sala Sporturilor „Traian“ va fi de 12 lei. Calificarea în finală le-ar aduce fetelor de la Oltchim o primă de 3.000 de lei.
În prima manşă din semifinalele Challenge Cup, „U“ Jolidon Cluj va juca astăzi, pe teren propriu, cu Tresnjevska Zagreb, cu începere de la ora 13.30 (în direct la TV Sport), iar HCM Roman va evolua în deplasare, cu echipa sârbă Naisa Niş, de la ora 19.30. Returul este programat pe 21 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU