5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStoica s-a săturat de bobârnace

Stoica s-a săturat de bobârnace

„Mourinho“ şi compania au plecat ieri la prânz în Moldova, unde speră să obţină trei din cele 12 puncte propuse în acest final de sezon.

„Strigătele“ de luptă ale conducătorilor olteni de la începutul acestei ediţii de campionat s-au stins treptat după câteva meciuri mai puţin reuşite. S-au auzit din nou după prestaţiile bune avute în faţa granzilor, însă, în momentul în care toată suflarea alb-albastră se pregătea de saltul în clasament, Ştiinţa nu a rezistat „aerului“ tare al înălţimilor şi a clacat, revenind în zona nisipurilor mişcătoare.
Deşi dezamăgirea şi-a făcut loc în tabăra alb-albastră, elevii lui Fane Stoica nu au renunţat la ideea ocupării unei poziţii confortabile în clasamentul Ligii I, motiv pentru care s-au mobilizat şi au pornit la drum cu speranţa că vor pune capăt ghinionului. Delegaţia alb-albastră va fi găzduită în Galaţi de hotelul Galamondo, şi, pentru ca juveţii să se acomodeze cu ora de disputare a partidei şi cu oraşul de lângă Dunăre, au programat astăzi, de la ora 17.00, ultimul antrenament înaintea confruntării, unde Fane Stoica va face retuşurile.

Fane Stoica şi-a propus 40 de puncte

„Mourinho“ nu se simte prea bine ştiind că este foarte aproape de zona retrogradării, având un program destul de dificil şi doar 28 de puncte în clasament. Cu toate acestea, principalul Ştiinţei consideră că fanii olteni nu trebuie să se teamă pentru că patru victorii ar spulbera „norii negri“ care s-au abătut asupra Universităţii. Mai mult, Stoica este convins că obiectivul pe care şi l-a propus va putea fi depăşit cu uşurinţă, pentru că juveţii vor lupta să câştige cât mai multe puncte.
„Cred că 40 de puncte vor fi de ajuns pentru a rămâne în prima divizie, dar noi nu ne gândim la asta. Noi jucăm! Vin acum meciuri cu formaţii din josul clasamentului, dar să nu se creadă că va fi mai uşor cu ele. Noi vom lupta şi cred că vom obţine mai mult decât până acum“, a spus Fane Stoica.

„Mourinho“ este nemulţumit

Exasperat că elevii săi nu au mai izbutit să bată pe nimeni din noiembrie anul trecut, Fane Stoica a spus că, o dată cu meciul de la Galaţi, Universitatea va pune punct insucceselor. Antrenorul Ştiinţei a spus că nu-l sperie faptul că nu poate conta pe serviciile a trei jucători de bază, pentru că nu este prima dată când nu poate alinia formula ideală şi că echipa sa va trata meciul cu Oţelul numai la victorie.
„Ca de fiecare dată, ne ducem după puncte. Avem şase jocuri în această primăvară, în care am făcut patru egaluri şi am înregistrat două înfrângeri, plus cele trei din finalul anului trecut, când am obţinut două egaluri şi o înfrângere. E vremea să mai câştigăm şi noi un joc, chiar dacă vor absenta trei titulari. Nouă ne-au lipsit jucători mereu, aşa că ne vom duce acolo să luptăm, să jucăm fotbal şi să obţinem ceva. Am adunat puţine puncte până acum, dar nici nu am fost omorâţi de adversari. Aşa că acum dorim să obţinem toate cele trei puncte“, a spus Fane Stoica.

Ştiinţa va juca doar la victorie

Ajunsă la un deranjant -11 „la adevăr“, Universitatea a plecat spre Galaţi cu gândul de a remedia „defecţiunea“ din clasament, ideea victoriei primând în sânul echipei. Chiar dacă elevii lui Fane Stoica trebuie să se descurce fără Mircea Bornescu, aceştia nu cred că misiunea este imposibilă, pentru că nici Oţelul nu este o grupare atât de solidă încât să impună teama înainte de primul fluier al arbitrului Augustus Constantin. Acest gând, la care se adaugă şi unitatea elevilor lui Fane Stoica, îi determină pe juveţi să joace numai la victorie, fiind conştienţi că un punct nu este de ajuns pentru a se reabilita.
Nici suporterii olteni nu cred că echipa pregătită de Petre Grigoraş este de neînvins, 55 la sută dintre participanţii la sondajul apărut pe site-ul oficial al clubului considerând că adversarii sunt vulnerabili şi pot pierde în faţa Ştiinţei. Există însă şi „voci“ ale fanilor olteni care cred că avantajul propriului teren va juca un rol foarte important şi că alb-albaştrii vor obţine din meciul cu Oţelul Galaţi o nouă remiză (25 la sută) sau vor pierde toate punctele puse în joc (20 de procente).
Aşadar, alb-albaştrilor nu le rămâne decât să-şi concretizeze gândurile şi să obţină prima victorie din acest an, care să le redea liniştea şi să-i ajute să „evadeze“ din subsolul clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII