16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBavarezii, făcuţi KO de diavoli

Bavarezii, făcuţi KO de diavoli

După ce a obţinut un rezultat promiţător pe „San Siro“ (2-2), Bayern München nu a mai repetat prestaţia bună din Italia şi a fost învinsă miercuri seară, cu scorul de 2-0, pe teren propriu, de AC Milan, ratând calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. Golurile „rosso-nerilor“ au fost marcate de Seedorf (’27) şi Inzaghi (’31).

Milanezii au lovit în prima repriză

Bavarezii nu au început rău meciul de pe „Allianz Arena“. Mark van Bommel, absent în tur, a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Christian Lell, care a şutat din prima, iar Massimo Oddo a scos de pe linia porţii lui Dida, bătut la faza respectivă. În minutul 12, olandezul Makaay a simulat un şut, dar i-a pasat lui Lukas Podolski, mingea expediată de acesta la firul ierbii fiind respinsă de portarul oaspeţilor. După un prim sfert de oră în care nu prea a acţionat în jumătatea adversă, Milan a câştigat încet-încet teren, graţie în special eforturilor depuse în centru de Gennaro Gattuso şi pe cele două benzi de Marek Jankulovski şi Massimo Oddo. Italienii au fost pentru prima dată aproape de gol la o lovitură de cap a lui Inzaghi, care a greşit ţinta.
În minutul 27, milanezii au redus la tăcere „Allianz Arena“. Mijlocaşii italieni au reuşit o recuperare la mijlocul terenului, mingea a ajuns de la Kaka la Seedorf, care, printr-o preluare de efect, a pus pe picior greşit defensiva germană şi l-a învins pe Kahn cu un şut pe jos de la 16 metri. Bayern nu a reuşit să-şi revină, iar Milan a lovit la scurt timp pentru a doua oară. În minutul 31, Seedorf a primit un balon la 25 de metri de poarta adversă şi a verticalizat cu călcâiul spre Inzaghi, aflat într-o poziţie suspectă de ofsaid, iar „Superpippo“ a finalizat în stil de mare atacant de la marginea careului de 16 metri. Până la pauză au mai fost de consemnat lovitura liberă executată de Van Bommel şi tentativa lui Podolski de a devia balonul spre poartă la aceeaşi fază, fără rezultat pe tabelă.

Bayern nu a reuşit să revină

Bayern a început repriza a doua decisă să remonteze diferenţa de scor, bavarezii încercând să-i „înghesuie“ în propria jumătate pe italieni. Fundaşii Alessandro Nesta şi Paolo Maldini nu le-au lăsat însă prea multe spaţii bavarezilor, care au fost nevoiţi să-şi încerce norocul cu şuturi de la distanţă. Un prim „trasor“ expediat de Van Bommel a trecut puţin pe lângă poartă, mai târziu şutul olandezului fiind parat de Dida. De partea cealaltă, Kaka s-a distrat puţin cu apărarea lui Bayern, a ajuns faţă în faţă cu Oliver Kahn, dar portarul german a ieşit şi i-a închis acestuia unghiul. Presiunea lui Bayern asupra defensivei milaneze nu a încetat nici un moment, ci s-a accentuat o dată cu apropierea sfârşitului partidei. Carlo Ancelotti a încercat să lovească pe contraatac şi l-a introdus pe Serginho în locul lui Inzaghi. Mai înainte, Ottmar Hitzfeld îi introdusese pe Roque Santa Cruz şi Claudio Pizarro în locul lui Ottl, respectiv Makaay. Cel care a pus în pericol poarta lui Dida a fost însă bosniacul Salihamidzic, cu un şut de la marginea careului, respins de portar. Ultima tentativă de a înscrie a bavarezilor l-a avut ca protagonist pe Van Buyten, dar nici acesta nu a avut mai mult succes.
În semifinale, AC Milan o va întâlni pe Manchester United, care a eliminat-o marţi din competiţie pe AS Roma. Meciul tur este programat să se dispute pe 24 aprilie, iar manşa a doua se va juca pe 1 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS