20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSevilla, în pericol

Sevilla, în pericol

În cea de-a doua competiţie fotbalistică europeană intercluburi, Cupa UEFA, se vor disputa astăzi cele patru partide din cadrul manşei a doua a sferturilor de finală.
Antrenorul echipei FC Sevilla, Juande Ramos, a declarat, după meciul cu Tottenham, scor 2-1, din prima manşă, că deţinătoarea trofeului va avea o misiune dificilă pentru a se califica, mai ales că returul se va desfăşura pe arena „White Hart Lane“ din Londra. „Returul va fi foarte, foarte dificil. Va trebui să muncim mult pentru a ne califica“, a spus Ramos.
De partea cealaltă, tehnicianul Martin Jol a apreciat că Tottenham are mari şanse în meciul de astăzi, după evoluţia încurajatoare de la Sevilla. „În tur, am controlat jocul, dar penaltiul a schimbat lucrurile. Cred că avem o şansă mare în retur“, a opinat Jol.

Werder – Alkmaar

La Bremen, pe „Weserstadion“, Werder va primi replica formaţiei olandeze AZ’67 Alkmaar, cu care, săptămâna trecută, a terminat la egalitate, 0-0.
Tehnicianul grupării olandeze, Louis van Gaal, s-a arătat deranjat de maniera de arbitraj a portughezului Olegario Benquerenca, cel care a condus prima manşă, adăugând că echipa sa nu şi-a diminuat şansele de calificare. „În tur, noi am jucat foarte bine, dar arbitrul a fluierat tot meciul împotriva noastră. Însă este bine că nu am primit gol şi şansele de calificare sunt tot de 50 la sută. Sunt convins că vom marca în retur“, a spus Louis van Gaal.
La rândul său, antrenorul formaţiei germane, Thomas Schaaf, susţine că Werder Bremen va trebui să joace pe cartea atacului în meciul de astăzi. „În prima manşă, ambele echipe au dat dovadă de respect una faţă de cealaltă şi nu au vrut să lase prea multe spaţii. Ambele echipe sunt conştiente de cât de important ar fi fost un gol. Acum trebuie să jucăm mai mult pe atac şi să încercăm să trecem în semifinale“, a spus Schaaf.

Osasuna – Leverkusen

Ca şi calificată în semifinale este echipa spaniolă Osasuna Pamplona, care a învins, săptămâna trecută, în deplasare, cu 3-0, pe Bayer Leverkusen. În ciuda acestei victorii, tehnicianul formaţiei iberice, Jose Angel Ziganda, a spus că jucătorii săi trebuie să fie atenţi în partida de astăzi pentru a se feri de orice surpriză neplăcută. „Suntem mândri că am câştigat cu 3-0 pe terenul unei mari echipe precum Leverkusen, deoarece noi suntem o formaţie modestă. Jucătorii mei şi-au pus toate forţele în acest meci. Însă va trebui să fim atenţi pentru retur, pentru a ne asigura calificarea“, a spus Ziganda.
În schimb, antrenorul Michael Skibbe a recunoscut că Bayer Leverkusen este foarte departe de un loc în semifinale. „Şansele noastre sunt de unu la sută. Este teribil să pierzi cu 0-3“, a spus Skibbe.

Benfica – Espanol

Foarte echilibrată se anunţă confruntarea de pe arena „Da Luz“, dintre Benfica Lisabona şi Espanol Barcelona, după ce în tur formaţia spaniolă s-a impus cu 3-2. Antrenorul formaţiei Espanol Barcelona, Ernesto Valverde, a declarat că a rămas cu un gust dulce-amar după victoria din meciul de pe teren propriu cu Benfica, deoarece echipa sa a condus cu 3-0.
„Şansele de calificare sunt 50-50. Am câştigat în tur, dar am rămas cu un gust dulce-amar, deoarece am condus cu 3-0. Sper că la Lisabona stadionul va fi plin, pentru că meciul va merita să fie văzut. Ne-am dorit să câştigăm şi am făcut-o, dar Benfica a recuperat din diferenţă pentru că are jucători mari“, a spus Valverde.
La rândul său, tehnicianul formaţiei lusitane, Fernando Santos, s-a arătat încrezător în forţa echipei sale de a reuşi să o elimine pe Espanol. „Am marcat două goluri în tur şi aceste reuşite sunt foarte importante. Dar acest sfert de finală este total deschis acum şi totul va fi decis în Portugalia. Ştiu că echipa mea are calitatea necesară pentru a trece de Espanol“, a precizat Santos.

Cupa UEFA, sferturi, manşa a 2-a

Programul şi arbitrii partidelor care se vor disputa astăzi în manşa secundă a sferturilor de finală ale Cupei UEFA: Werder Bremen – AZ’67 Alkmaar (în tur 0-0; ora 21.45; arbitru: Michael Riley – Anglia), Osasuna Pamplona – Bayer Leverkusen (în tur 3-0; ora 21.45; arbitru: Peter Frojdfeldt – Suedia), Tottenham Hotspur – FC Sevilla (în tur 1-2; ora 21.45; arbitru: Konrad Plautz – Austria), Benfica Lisabona – Espanol Barcelona (în tur 2-3; ora 21.45; arbitru: Claus Bo Larsen – Danemarca).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS