17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEssien a calificat-o pe Chelsea

Essien a calificat-o pe Chelsea

Chelsea Londra s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce s-a impus, cu 2-1, la Valencia, în manşa a doua a sferturilor, graţie unui gol marcat în ultimul minut de joc de Michael Essien. Meciul tur, disputat săptămâna trecută, pe „Stamford Bridge“, se încheiase la egalitate, 1-1.
„Albaştrii“ lui Jose Mourinho au început bine partida de pe „Mestalla“ şi au fost de două ori aproape de gol în primele 20 de minute. Mai întâi, la o lovitură de colţ, Carvalho a reluat cu capul pe lângă poartă din poziţie bună, iar mai târziu Ballack l-a driblat uşor pe Moretti, dar şutul său pe centru a fost reţinut uşor de Canizares. Prima mare ocazie a gazdelor l-a avut ca protagonist pe Morientes, al cărui şut a lovit bara din stânga lui Petr Cech.
Chelsea a continuat să domine teritorial, graţie prestaţiei mai bune a mijlocaşilor săi, dar cei care au marcat până la urmă au fost elevii lui Sanchez Flores. În minutul 32, Joaquin Sanchez a centrat pentru Morientes, iar acesta a reluat în poartă din faţa a trei jucători ai oaspeţilor, Terry, Obi Mikel şi Carvalho. Puţin mai târziu, Ashley Cole şi-a salvat echipa, respingând în ultimul moment din faţa autorului golului, Morientes.

„Albaştrii“, mai ofensivi după pauză

Lipsa eficienţei în faţa porţii a englezilor a fost discutată probabil în pauză de Mourinho cu jucătorii, iar Chelsea a evoluat în repriza a doua în sistemul 4-3-3. Tehnicianul portughez l-a introdus pe Joe Cole, iar Essien a fost trecut pe partea dreaptă. Rezultatele s-au văzut repede. Cole şi Drogba s-au înţeles de minune, iar Chelsea s-a apropiat uşor de poarta lui Canizares. În minutul 52, Drogba a interceptat o centrare a lui Essien, Luis Miguel şi Roberto Ayala au blocat şutul ivorianului, dar în apropiere era Şevcenko, ucraineanul înscriind de la câţiva metri. După ce a primit gol, defensiva Valenciei a început să dea semne de slăbiciune, iar Drogba a ratat încă o ocazie de gol în minutul 66.
De partea cealaltă, Angulo a prins un şut bun, care a trecut însă puţin pe lângă poarta lui Cech. Mai târziu, Canizares a respins miraculos o lovitură de cap a lui Drogba. Goal-keeper-ul spaniol a „recidivat“ apoi şi la şutul lui Ballack. Când toată lumea aştepta prelungirile, având în vedere că scorul înregistrat era 1-1, la fel ca în tur, Essien a reuşit să o ducă pe Chelsea în semifinale cu un şut pe jos, de pe partea dreaptă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS