17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStoicikov l-ar putea pregăti pe Tamaş

Stoicikov l-ar putea pregăti pe Tamaş

Remiza de pe teren propriu cu Albania i-a fost fatală fostului jucător al Barcelonei, care îşi caută angajament în Primera Division.
Selecţionerul echipei naţionale a Bulgariei, Hristo Stoicikov, i-a informat ieri pe oficialii Federaţiei Bulgare de Fotbal (BSF) că demisionează din funcţie, acelaşi lucru făcându-l şi secundul Dimitar Dimitrov. Fostul mare internaţional bulgar l-a anunţat pe preşedintele BFS, Borislav Mihailov, că doreşte să părăsească postul de selecţioner din cauza atmosferei negative de la lot şi a situaţiei în care se află echipa în lupta pentru calificarea la CE din 2008. Bulgaria ocupă locul trei în Grupa G a preliminariilor, cu 9 puncte, după Olanda (14 puncte) şi România (11 puncte).
„Suntem foarte surprinşi că cei doi şi-au prezentat demisiile. Acestea au fost acceptate. Cei doi au preferat să plece pentru că au fost influenţaţi de negativismul care a urmat după egalul de acasă cu Albania (0-0 – n.r.)“, a precizat Mihailov.
Hristo Stoicikov a plecat imediat în Spania şi aşteaptă ca federaţia din această ţară să îi valideze carnetul de antrenor. Presa iberică a dezvăluit că fostul jucător al Barcelonei se află la Vigo, unde va negocia preluarea echipei Celta, rămasă fără antrenor după demisia lui Fernando Vazquez. Tehnicianul echipei la care este legitimat şi fundaşul român Gabriel Tamaş a decis să renunţe la funcţie ca urmare a faptului că formaţia sa este cu un picior în Segunda Division. Vazquez a preluat gruparea din Vigo în sezonul 2004-2005, după ce mai înainte pregătise pe Real Valladolid, Rayo Vallecano, Las Palmas, Mallorca, Oviedo şi Compostella. Celta reuşise, cu Vazquez pe bancă, să promoveze în Primera Division şi se clasase anul trecut pe locul al şaselea.
În prezent, echipa lui Tamaş ocupă locul al 18-lea în clasament, sub formaţia din Vigo situându-se Real Sociedad şi Nastic Tarragona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS