17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSegărceanu vrea o confruntare cu Brazilia

Segărceanu vrea o confruntare cu Brazilia

Învinsă de Franţa la începutul lunii februarie, echipa de Cupa Davis a României va trebui să susţină, între 21 şi 23 septembrie, un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială.
Graţie rezultatelor de până acum, Andrei Pavel şi compania au fost desemnaţi capi de serie la tragerea la sorţi care va avea loc astăzi şi, cu puţin noroc, care le-a lipsit în primul tur al competiţiei, îşi pot îndeplini obiectivul.

Tricolorii vor intra în urna favoriţilor şi ar putea întâlni una dintre următoarele echipe: Elveţia, Brazilia, Peru, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Israel, Serbia. În clasamentul mondial, România a urcat două poziţii faţă de ierarhia precedentă, situându-se în prezent pe locul 14. Ceilalţi capi de serie sunt Croaţia, Australia, Slovacia, Belarus, Chile, Cehia şi Austria.

Antrenorul echipei de Cupa Davis a României, Florin Segărceanu, a afirmat că şi-ar dori ca adversar echipa Braziliei sau a Israelului, mai ales pentru că, în aceste cazuri, tenismenii români ar evolua pe teren propriu.
„Este greu de spus ce adversar aş prefera. Pentru noi, foarte important ar fi să jucăm acasă. De aceea, variante bune ar fi Brazilia sau Israelul. Mi-aş dori să evităm echipa Serbiei, care are jucători buni. Cel mai rău ar fi dacă vom cădea cu Elveţia, pentru că am juca în deplasare, iar dacă ar evolua şi Federer ar fi extrem de dificil pentru noi. Vom vedea mâine (astăzi – n.r.) cum ne va fi norocul“, a precizat Segărceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS