12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a relansat campionatul

S-a relansat campionatul

Echipa pregătită de craioveanul Florin Băluţă, FC Diesel, este de ceva timp în centrul atenţiei în campionatul judeţean mehedinţean. Gruparea din Severin a avut unele contre cu cei din conducerea AJ de Fotbal după meciul de la Devesel, iar săptămâna trecută a reuşit să învingă liderul Dierna Orşova, echipă care nu cunoscuse până atunci gustul înfrângerii.
În etapa a 17-a, la meciul dintre Victoria Devesel şi FC Diesel, spre finalul partidei, jucătorul Robert Chiriţă şi-a pierdut pentru un moment cunoştinţa în urma unei lovituri primite după un duel cu un adversar şi doar intervenţia promptă a antrenorului Florin Băluţă a împiedicat producerea unei tragedii. „Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat la Burila Mare. Echipa gazdă nu a avut un autoturism dotat corespunzător din punct de vedere medical, iar asistenta prezentă la meci a dovedit că nu are cunoştinţele necesare pentru acordarea primului ajutor. Dacă nu intervenea antrenorul Băluţă, jucătorul şi-ar fi înghiţit limba. Am fost nevoiţi să-l transportăm pe Chiriţă la spital cu maşina tatălui unui component al echipei mele, iar dacă mai întârziam câteva minute acest băiat de 20 de ani putea să-şi piardă viaţa“, a afirmat după joc patronul grupării FC Disel, româno-americanul Nicky Aleman.

Scandal cu raportul de joc

La finalul jocului, nemulţumiţi că au pierdut cu 1-0, oficialii formaţiei Disel au formulat o contestaţie împotriva cadrului medical. Fiindcă nu au avut câştig de cauză, oaspeţii au făcut public raportul de joc al meciului, deşi acesta este un document care nu are regim de liberă circulaţie.
Nimeni nu a putut să ofere o explicaţie despre modul în care a ajuns copia xerox a raportului din „vistieria“ AJF pe mâna delegaţilor echipei FC Diesel. „Eu nu pot răspunde de acest lucru. Întrebaţi la Comisia de Competiţii, fiindcă ei au judecat cazul. Este posibil ca echipa Diesel să fi făcut vreo cerere în scris în acest sens. Am separat comisiile tocmai pentru a nu se mai sparge toate în capul meu. Eu le-aş fi pus la dispoziţie raportul de joc, să-l studieze, dar nu le-aş fi permis să-l xeroxeze. Dacă cineva a făcut acest lucru va răspunde“, a afirmat Dumitru Paraschiv, preşedintele AJF Mehedinţi. Cazul este unic în analele fotbalului românesc, pentru că nimeni până în prezent nu a mai înstrăinat un raport de joc după ce acesta fusese depus la un for de disciplină.

Liderul, la prima înfrângere

Până să se afle cum a ajuns raportul de joc în posesia celor de la FC Diesel, elevii lui Florin Băluţă s-au supărat şi, în etapa disputată săptămâna trecută, au produs prima înfrângere a liderului Dierna Orşova, relansând campionatul. FC Diesel s-a impus cu 2-0, iar Pandurii Cerneţi are ocazia să treacă pe primul loc dacă se impune în restanţa din deplasare cu Severnav II, programată pe 17 aprilie.
În celelalte partide din runda a 20-a s-au înregistrat rezultatele: Constructorul Eşelniţa – Recolta Dănceu 0-4, CS Strehaia – Dunărea Hinova 2-2, Agromec Şimian – Cerna Baia de Aramă 5-0, AS Termo – Viitorul Cujmir 1-0. Echipele AS Şovarna şi Unirea Livezile s-au retras din campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS