Acasă Sport „Panduri“ precauţi

„Panduri“ precauţi

Cu nouă etape înainte de finalul campionatului, echipa Pandurii Târgu Jiu a acumulat 32 de puncte, victoria cu Ceahlăul mărind la nouă puncte distanţa faţă de primul loc retrogradabil. Echipa lui Eugen Neagoe mai are de disputat pe „Municipal“ cinci jocuri în acest retur, cu Farul Constanţa, Jiul Petroşani, Universitatea Craiova, FC Vaslui şi FC Argeş, fiind greu de crezut că nu va acumula suficiente puncte care să-i dea dreptul să evolueze şi sezonul următor în Liga I.
Adnan Guso crede că echipa mai are nevoie de două victorii pentru a sărbători îndeplinirea obiectivului. „Suntem cu toţii fericiţi pentru că avem acum 32 de puncte şi, dacă vom mai lua şase-şapte, ne vom salva cu siguranţă de la retrogradare“, a spus portarul bosniac. Căpitanul „pandurilor“, Alin Rus, susţine că victoria cu nemţenii a adus liniştea în tabăra gorjeană, singura grijă a oltenilor fiind ocuparea unui loc în primele zece echipe ale Ligii I. „Anul acesta nu se mai pune problema să retrogradăm. Mai avem cinci meciuri acasă şi mai facem cel puţin 15 puncte. Şi eu aş vrea să fim în primele zece echipe, o să vedem la sfârşitul campionatului, cum a zis şi «Geană». Celelalte meciuri le vom juca mai liniştiţi de acum înainte“, a afirmat Rus.

„Deocamdată, nu suntem salvaţi“

După ce tehnicianul Ceahlăului, Aurel Şunda, a rezumat victoria „pandurilor“ la o jumătate de şut şi un henţ al lui Dragomir în careu, „Garcea“ a replicat dur la acuzele fostului său antrenor. „Dânsul a avut o mulţime de victorii mincinoase în cariera dumnealui şi nu văd de ce ne acuză pe noi acum. Eu l-am avut antrenor la Galaţi şi ştiu mai bine, dar nu vreau să spun mai multe. Ceahlăul nu s-a văzut pe teren, iar noi am obţinut o victorie muncită şi realistă. Suntem mulţumiţi şi le dorim şi adversarilor noştri să scape de la retrogradare dacă mai este posibil“, a declarat Ionuţ Dragomir. Acesta consideră că echipa Pandurii nu a rezolvat încă ecuaţia retrogradării: „Deocamdată, nu suntem salvaţi. Vom fi salvaţi când, matematic, nu se mai poate întâmpla nimic.“
Şi Vintilescu este în asentimentul colegului său Dragomir în ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare. „Nu suntem salvaţi sută la sută, dar am făcut un pas mare. Cred că a fost un meci de uzură şi de luptă, pe care l-a câştigat echipa care a muncit mai mult. Publicul a fost, ca de obicei, aproape de noi“, a spus golgheterul „pandurilor“.

Exit mobile version