29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Punctele conteaza

Pandurii Târgu Jiu a invins Ceahlaul Piatra Neamt printr-un gol al lui Pacurar, demontând astfel speculatiile de blat vehiculate inaintea partidei.


Data fiind situatia din clasament, moldovenii s-au agatat la Târgu Jiu de fiecare balon in speranta ca vor da lovitura. Gazdele au replicat insa pe masura, rezultând, cel putin in prima parte, un joc dur si incâlcit, fara faze de poarta. Fiecare decizie a arbitrului Bogaciu a fost contestata vehement de banca tehnica a Ceahlaului, iar tribunele au scandat „B-ul“ la fiecare iesire a oaspetilor. Un aut de la margine s-a transformat in gol gratie voleului excelent al lui Pacurar coroborat cu gafa lui Multescu, care a scapat balonul in poarta. Partea a doua a fost mai spectaculoasa atât pe gazon, cât si pe margine, unde Sunda a dat cu basca de pamânt, a intrat in teren sa-l certe pe Purica si a alergat dupa baloane pe margine, sa ajute la repunerea rapida a acestora. Orac a avut de doua ori golul in vârful bocancului, dar a preferat solutia spectaculoasa in locul celei eficiente. Vrajitoarea a dat ceva emotii spectatorilor, dar sutul sau din interiorul careului a fost retinut de Guso. Pe final, Lucian Goian a fost aruncat in atac alaturi de portarul Multescu, dar defensiva „pandurilor“ a rezistat cu brio, gruparea gorjeana asigurându-si astfel in mare masura indeplinirea obiectivului, mentinerea in primul esalon.


Neagoe, multumit


Chiar daca jocul gorjenilor nu a fost unul stralucit, „Geana“ s-a declarat multumit ca a obtinut toate punctele si a inchis gura celor care afirmau inaintea jocului ca Pandurii va facilita victoria nemtenilor. „A fost o partida foarte importanta, dar campionatul nu s-a incheiat. Sunt multumit de rezultat si de cele trei puncte, dar si de faptul ca baietii s-au daruit si au jucat cu dorinta mare de victorie. Dar s-a creat o serie de suspiciuni foarte mari inainte de aceasta partida fata de un posibil aranjament. Au fost foarte multe intrebari referitoare la faptul ca nu vom juca noi, ca va câstiga Ceahlaul la noi si am auzit foarte multe discutii si chiar mi s-au pus intrebari in acest sens. Pandurii nu a intrat in absolut nici un joc de culise, nu a câstigat nici o jumatate de punct cu ajutorul cuiva, dar nici nu a pierdut vreun punct ca a vrut. Daca am pierdut a fost din cauza jocului nostru sau, poate, câteodata si din cauza unor greseli de arbitraj care s-au facut si in defavoarea noastra“, a spus Neagoe.


„Pandurii“ au revenit ieri la antrenamente pentru a pregati disputa din Cotroceni cu FC National programata vineri.


Condescu nu pluseaza


Dupa meciul cu Ceahlaul, seful gruparii gorjene a apreciat victoria, nu si modul cum a fost obtinuta. „A fost un meci foarte greu, dar din pacate unul dintre jocurile noastre care nu au fost prea spectaculoase, dar rezultatul este imbucurator pentru ca am luat cele trei puncte. Fata de Urziceni, unde am jucat frumos si am pierdut, e bine, zic eu“, a spus Marin Condescu. Acesta a anuntat, insa, ca victoria cu Ceahlaul nu le va aduce fotbalistilor prime suplimentare, acestia urmând sa primeasca decât prima obisnuita. Presedintele de onoare al Ceahlaului, Gheorghe Stefan, a avut mai mult succes la Târgu Jiu decât echipa sa, fiind solicitat intens de gorjeni sa se fotografieze impreuna sau sa dea autografe. „Mai sunt multe etape de jucat si vom vedea ce mai putem face. La noi a fost o greseala de portar si nu am avut sansa in atac la cele doua ocazii ale lui Vrajitoarea. S-ar putea sa fie prea puternica prima liga pentru Ceahlaul. Vom vedea la final daca e asa si daca ne vom salva. Daca nu, ne vom face echipa in liga a doua si o vom lua de la capat, pentru ca suntem invatati cu asta“, a declarat Stefan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS