7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Patimile Stiintei


Liga I


Universitatea – CFR Cluj 0-1


• Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 15.000.


• A marcat: Coroian ’74 (p).


Universitatea: Bornescu – Dananae, Ciuca, Mitchell, Velcovici – Saceanu (’77, Njock), D. Stoica, Wobay, Gingioveanu (’57, Baird) – Fl . Costea (’72, V. Gaman), Dina. Antrenor: Stefan Stoica.


CFR Cluj: Stancioiu – Anthony, Jula, Galiassi, Panin – Oliveira (’59, Fl. Dan), Coroian, Ricardo – Cuellar (’46, Silva), Surdu (’73, Deac), Semedo. Antrenor: Cristiano Bergodi.


• Cartonase galbene: Bornescu, Ciuca.


• Cartonas rosu: D. Stoica ’38.


• Au arbitrat: Al. Tudor – O. Sovre, N. Meghesan.


Universitatea nu a reusit sa fie lucida in Vinerea Neagra si a gresit, cedând trei puncte mari „ceferistilor“ clujeni, pierzându-i pe Bornescu si D. Stoica pentru meciul cu Otelul.


Revenirea Stiintei acasa, pe „Ion Oblemenco“, dupa 117 zile de exil, a strâns in tribune aproape 15.000 de suporteri, dornici sa vada prima victorie din acest an a favoritilor. Desi toata lumea se astepta la o partida viu disputata, cu Universitatea intr-o dispozitie buna de joc, lucrurile nu au fost deloc pe placul suporterilor. Totul a fost pe invers. „Spectacolul“ nu a fost nici calitativ, iar rezultatul a lasat de dorit, elevii lui Fane Stoica pierzând din nou la „mustata“ si in inferioritate numerica sansa de a iesi din pasa proasta.


Intentia antrenorului craiovean, Fane Stoica, de a-si surprinde adversarii prin câteva mutari tactice a fost in zadar. Faptul ca Jeremie Njock nu a fost titular si desele schimbari ale sistemului de joc, fortate si din pricina eliminarii lui Dorel Stoica, nu au produs efectul scontat. Din contra, Universitatii i-a lipsit luciditatea, cu toate ca leonezul Wobay si restul companiei s-au descurcat onorabil cu un om mai putin in fata mult mai solidei si experimentatei CFR Cluj. Jocul oltenilor a fost destul de sters in fata portii, numarul ocaziilor clare de gol lipsind cu desavârsire, si asta pentru ca vointa nu a suplinit lipsa de experienta. Juvetii au avut si ghinion, „centralul“ Tudor, considerat number one in România, si-a dat cu stângul in dreptul, eliminându-l cu mare usurinta pe capitanul Dorel Stoica, al carui fault imprudent era doar de „galben“, dar „Brad Pitt“ a vazut cu totul altceva (’38).


S-a platit scump neatentia


Nici dupa pauza lucrurile nu au stat mai bine, jocul Stiintei rezumându-se la aceleasi pase lungi pe vârfuri si la „floricelele“ ineficiente ale lui Wobay, in timp ce oaspetii au mizat pe greseala adversarului. Alb-albastrii au facut eforturi mari sa pastreze tabela neschimbata, dar, cu toate ca „Mourinho“ si-a dat seama ca a gresit partitura si a incercat sa remedieze problema, inevitabilul s-a produs. A fost rândul lui Bornescu sa greseasca, faultul sau, recunoscut de altfel, asupra lui Semedo, obligându-l pe „centralul“ Tudor si sa-i ofere prilejul lui Coroian sa marcheze (’74). Chiar si asa, Universitatea nu s-a dat batuta si, incurajata de public, a fortat cu tot efectivul pâna in ultima clipa, dar nimic nu a mers, maturitatea echipei pregatite de Bergodi jucând un rol extrem de important in privinta rezultatului final.


Universitatea a mai pierdut trei puncte si lucrurile sunt departe de a se linisti, tinând cont de faptul ca urmeaza un meci extrem de dificil in deplasarea de la Galati, iar Fane Stoica nu-i poate folosi pe Rose, Dorel Stoica si Bornescu, ultimul pentru cumul de cartonase galbene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII