16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportItalienii, increzatori in sansa lor

Italienii, increzatori in sansa lor

Saptamâna trecuta, pe „Stadio Olimpico“, echipa la care evolueaza Cristi Chivu, AS Roma, a invins, cu 2-1, pe Manchester United, la capatul unui meci pe care l-a dominat si in care a jucat aproape o ora in superioritate numerica. Jucatorii echipei din capitala Italiei sunt increzatori ca in meciul retur de astazi, de pe „Old Trafford“, vor obtine un rezultat bun, care sa le permita sa acceada in faza urmatoare a acestei competitii.

Un fapt imbucurator pentru romani este ca jucatorii Francesco Totti si Rodrigo Taddei au fost recuperati pentru partida de astazi. Cei doi se accidentasera la meciul tur, jucat saptamâna trecuta si nu au fost prezenti pe teren la partida de sâmbata din Serie A cu formatia Catania (2-0). Luciano Spalletti i-a chemat pe elevii sai la antrenament si duminica, in ziua de Paste, de la ora 10.00. Cei care au jucat sâmbata au efectuat o sedinta de pregatire de recuperare in timp ce rezervele, printre care s-a numarat si Cristian Chivu, s-au antrenat in sala de forta apoi au jucat un meci-scoala.

Tehnicianul Spalletti nu-l va putea avea la dispozitie pe Max Tonetto, care acuza inca probleme musculare, si pe Simone Perrotta, care a fost avertizat in meciul de pe „Olimpico“ si nu va putea juca pe „Old Trafford“. Din cauza suspendarii lui Perrotta, in primul „unsprezece“ la partida din Anglia este posibil sa-si faca aparitia Mirko Vucinic, care a inscris atât la meciul tur cu Manchester, cât si sâmbata cu Catania. In cazul in care Vucinic va fi titular, Francesco Totti nu va mai fi vârf de atac, ci va evolua mai retras, in linia de mijloc, insa nu este exclus ca „il capitano“ sa formeze un tandem cu muntenegreanul intr-un sistem 4-4-2. O varianta este ca Spalletti sa-si aseze elevii intr-un sistem 4-2-3-1 cu introducerea lui Pizarro de la inceputul meciului in spatele celor trei mijlocasi, Wilhelmsson, pe dreapta, Mancini pe stânga si Taddei, in centru.

Antrenorul Luciano Spalletti i-a convocat pentru meciul cu Manchester pe portarii Gianluca Curci si Julio Sergio si pe jucatorii de câmp Marco Cassetti, Cristian Chivu, Daniele De Rossi, Rodrigo Defendi, Ricardo Faty, Matteo Ferrari, Alessandro Mancini, Alexander Marangon, Philippe Mexes, Stefano Okaka, Christian Panucci, Simone Palermo, David Pizzaro, Aleandro Rosi, Rodrigo Taddei, Francesco Totti, Mirko Vucinic si Christian Wilhelmsson.

Giggs ii avertizeaza pe italieni

Mijlocasul galez al echipei Manchester United, Ryan Giggs, a tinut sa transmita un avertisment jucatorilor formatiei AS Roma inainte de meciul retur din sferturile de finala ale Ligii Campionilor, atentionându-i pe italieni ca englezii nu iau in calcul decât victoria si calificarea.

„Manchester doreste cu tot dinadinsul sa ajunga in semifinale, pentru ca nimic nu se compara cu câstigarea Ligii Campionilor. Este o bucurie, care, in ceea ce ma priveste, este mai mare decât câstigarea a noua titluri in Anglia“, a spus Ryan Giggs, care va deveni primul jucator campion al Angliei de noua ori, in cazul in care Manchester va câstiga titlul in acest an.

Altfel, atacantul francez al celor de la Manchester, Louis Saha, nu a mai evoluat sâmbata in meciul cu Portsmouth, desi initial era pe lista titularilor, deoarece a resimtit din nou dureri la muschii ischio-jambieri. Absent toata luna martie, Saha a fost constrâns sa revina mai repede pe teren miercurea trecuta, la meciul de la Roma, din cauza accidentarii sud-coreeanului Park. Antrenorul Sir Alex Ferguson a declarat ca Saha va sta astazi pe banca de rezerve: „Louis va sta probabil pe banca de rezerve. A simtit din nou dureri, dar nu este ceva grav. Se simte destul de bine acum“.

Tehnicianul a confirmat ca Gary Neville, capitanul lui Manchester, accidentat, va reveni pe teren abia pe 17 aprilie la meciul de campionat cu Sheffield United.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS