11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPublicul, al 12-lea jucator!

Publicul, al 12-lea jucator!

Fanii Stiintei trebuie sa lase orgoliile si parerile contradictorii de o parte, sa revina pe stadion intr-un numar foarte mare ca sa-si ajute echipa sa depaseasca momentul de criza.


Au apus de mult vremurile când suporterii olteni umpleau pâna la refuz stadionul „Ion Oblemenco“, iar in afara „templului“, alti zece-cincisprezece mii nu puteau sa patrunda, desi tineau biletul in mâna. Au trecut vremurile frumoase când coregrafiile si vuietul tribunelor conduceau la un spectacol de mare calitate si aceasta regiune se alesese cu denumirea „Capitala suporterilor“. Cu publicul in spate, „leii“ din teren faceau ravagii, iar oaspetii nu incercau altceva decât sa nu cedeze din cauza presiunii, iar punctele poposeau de fiecare data in contul alb-albastrilor. Nimic nu pare sa mai fie la fel, nici „rautatea“ tribunelor si nici echipa in sine nu se „pupa“ cu ce a fost in trecut. Asta pentru ca echipa a fost fie „jumulita“ de Netoiu si Dinel Staicu, fie laudata prea tare de Mititelu, iar suporterii au inceput sa uite incet-incet drumul spre stadion, performanta la care visau ei si cu care erau obisnuiti devenind parca o himera.


Sa dovedim contrariul


Sigur ca locul ocupat in clasament in acest moment iti cam taie cheful de viata, dar nu trebuie sa uitam ca aceasta echipa este la inceput de drum si, asa cum preconizam la inceputul sezonului, va fi greu sa razbeasca rapid in Liga I, unde „mâncatoriile“ nu au cum sa fie stârpite. Dar asta nu inseamna ca echipa lui Fane Stoica nu trebuie creditata si incurajata in momentul delicat prin care trece. Mai mult, in ultimii ani, publicul minunat despre care aminteam mai devreme a cam tot trecut prin asemenea cumpene si este tabacit, dar trebuie sa se opuna cu vehementa unui nou episod „negru“ cum a fost cel din sezonul 2004 – 2005. Trebuie sa iasa din „amorteala“ in care a intrat si sa vina incepând de astazi la „slujba“ intr-un numar cât mai mare, sa-si aduca aminte ca „suntem cei mai buni dintre români“, sa cânte „Oltenia Eterna Terra Nova“ si sa scandeze „Stiinta“. Publicul craiovean trebuie sa demonstreze ca ramâne prizonierul acestei „credinte“ alb-albastre pâna la sfârsit si ca participa intens la renasterea echipei, altfel Universitatea risca sa intre intr-un nou con de umbra, ceea ce ar fi extrem de dureros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII