17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu se joaca promovarea in meciul de la Severin

Nu se joaca promovarea in meciul de la Severin

Tehnicianul „minerilor“ din Motru este convins ca echipa sa are prima sansa la accederea in esalonul secund, având in vedere programul lejer de care va avea parte, si nu este ingrijorat de o eventuala infrângere pe terenul liderului Severnav Severin.


Minerul Motru are sansa sa detroneze liderul Severnav daca elevii lui Marcel Ploae se impun la Drobeta Turnu Severin in meciul direct care are loc mâine, de la ora 11.00. „Minerii“ nu au probleme de lot, tehnicianul oltean putând alinia echipa de baza.


Desi nu au stralucit in deplasare in acest retur, gorjenii merg in judetul vecin cu gândul la cele trei puncte. „Orice punct e bun, noi mergem sa câstigam. Daca facem egal, facem patru puncte in meciurile directe, iar noi avem un program mai usor decât ei, ma refer la jocurile din deplasare. Am suferit pâna acum la capitolele atitudine si lipsa de combativitate cu echipele mai mici, dar speram sa nu mai avem aceste probleme. Baietii sunt mobilizati si la antrenamentul de astazi (ieri – n.r.) i-am vazut mai concentrati, mai conectati la miza jocului“, a declarat Ploae.


Indiferent de rezultatul derbiului, ambele echipe pastreaza sanse la promovare, cu un minus pentru Severnav, care are deplasari dificile la echipele din Gorj. „Si in cazul unei infrângeri nedorite nu cred ca Minerul Motru este iesita din cursa pentru promovare. Inca se joaca. Si ei pot sa piarda cu Minerul Mehedinti, la Matasari, la Rovinari. Noi jucam pe la Corabia, la Alexandria, la echipe deja retrogradate. Avem o singura deplasare mai grea, la Alro Slatina. Speram sa nu avem probleme cu arbitrajul, Utica este divizionar A din câte stiu eu. Nu se joaca promovarea acum. Nici ei, chiar daca pierd sau fac meci nul cu noi, nu pierd primul loc“, a completat Ploae.


Armata, in „haine“ noi


In afara de derbiul Severnav – Minerul Motru, in seria a 4-a a esalonului trei se vor mai disputa alte câteva partide ce se anunta interesante. Mâine, pe terenul de la Hanul Doctorului, se vor confrunta doua echipe doljene, Gaz Metan si Armata, gazdele având ca obiectiv mentinerea in liga a III-a. De partea cealalta, „militarii“, aflati pe o pozitie lipsita de griji, se gândesc deja la sezonul viitor, când si-au propus sa „intre in rândul formatiilor cu pretentii“, accederea in esalonul secund fiind principalul obiectiv. Pâna atunci, gruparea din Valea Fetii a punctat la capitolul imagine, CS Armata având de ieri un nou sponsor si echipament de „liga a doua“, dupa cum au afirmat oficialii echipei.


Tot in runda a 23-a, Chimia nu poate rata victoria in confruntarea de astazi cu CS Vulcan in lupta sa pentru mentinerea in acest esalon, acelasi lucru fiind valabil si pentru Oltul Slatina, elevii lui Aristica Cioaba si Alin Trica având un meci greu la Bals cu Minerul Uricani, echipa pentru care orice joc este decisiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS