5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergo, calificata fara probleme

Energo, calificata fara probleme

Energoconstructia Craiova a obtinut cea mai categorica victorie din toate meciurile disputate miercuri, in optimile de finala ale Cupei României la futsal. Oltenii, care sunt detinatorii trofeului, s-au impus cu scorul de 11-2 (6-2) in fata formatiei Metropolis Bucuresti, partida disputându-se in sala de sport a Scolii Generale nr. 20 din Capitala. Interesant este ca dupa nici doua minute de joc gazdele conduceau cu un incredibil 2-0. Insa, dupa aceea, craiovenii s-au dezlantuit si au marcat 11 goluri, fara a mai primi vreunul. Pentru Energo au punctat: Chivu, Apostol (fiecare câte 3 goluri), Florescu (2), Cioboiu, Mihalache si Burada.


In celelalte partide din optimi s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Quasar Deva – Athletic Bucuresti 2-7, CSM Focsani – Clujana Cluj 2-5, Moldocor Piatra Neamt – ACS Odorheiu Secuiesc 4-5, Cosmos Pitesti – Poli Timisoara 3-6, Informatica Timisoara – CIP Deva 2-7, Izorep Târgu Mures – Futsal Municipal Constanta 9-1. Meciul ACS Odorheiu Secuiesc II – United Galati a fost reprogramat. Sferturile de finala ale Cupei vor avea loc pe 2 mai.


In ceea ce priveste liga I, Energo este prima echipa care a incheiat sezonul regulat. Formatia pregatita de Vali Nistoran ar fi trebuit sa intâlneasca astazi, pe teren propriu, pe Municipal Constanta, dar oaspetii au anuntat ca nu se mai prezinta la meci. Drept urmare, craiovenii vor avea liber astazi si, conform regulamentului, vor câstiga partida cu 3-0, urmând sa intre in play-off de pe locul secund.


Vor sa apropie liceeni de echipa


Conducatorii echipei Energoconstructia si Directia Judeteana pentru Sport Dolj au anuntat ieri echipele participante la prima editie a Cupei Liceelor la futsal. Competitia organizata de Energo va avea loc in perioada 15 aprilie – 20 mai, in Sala Sporturilor, inainte si dupa meciurile trupei lui Vali Nistoran, de pe teren propriu, si va reuni sase echipe din Banie: Colegiul National „Carol I“, Colegiul National „Fratii Buzesti“, Grupul Scolar „Traian Demetrescu“, Grupul Scolar „Electroputere“, Liceul „Henry Coanda“ si Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“.


„Organizam aceasta cupa pentru a apropia tinerii craioveni de acest sport nou in România si pentru ca ne dorim cât mai multi spectatori la meciurile de pe teren propriu din play-off. Trebuie sa recunosc ca suferim când vedem la Deva si Odorhei ca jucam impotriva a 2.000 de spectatori“, a spus antrenorul Energoconstructiei, Vali Nistoran. El a adaugat ca, in acelasi timp, va urmari sa descopere tineri jucatori cu potential, in vederea selectionarii. Cea mai buna echipa va fi recompensata cu diploma, cupa si echipament sportiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS