15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToacsen a semnat cu Pandurii

Toacsen a semnat cu Pandurii

Fostul portar al echipei nationale de handbal a României si-a dat acordul pentru un angajament valabil pe doi ani si are ca obiectiv crearea unei formatii competitive.


Sorin Toacsen (foto) este noul antrenor al echipei de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu, acesta semnând un contract valabil pe doi ani cu gruparea gorjeana. Fostul international va prelua echipa de la 1 iunie, dupa ce-i va expira intelegerea cu Uztel Ploiesti. Desi pe lista de achizitii s-au aflat alti patru tehnicieni, Energia l-a preferat pe Toacsen pentru ca este gorjean si prin aducerea lui rezolva si problema postului de portar. „Am semnat contractul cu Sorin Toacsen, dar nu va prelua echipa decât atunci când termina contractul cu Uztel Ploiesti si isi definitiveaza situatia acolo. Am rezolvat prin aducerea lui doua probleme importante: antrenorul si portarul. Un jucator de talia lui Toacsen ar putea fi mai scump ca un antrenor de talia lui Toacsen pentru ca un portar de valoarea lui trebuie sa aiba si un salariu pe masura. Este un portar bun si la Uztel avea un salariu bun. Toate drumurile au dus insa spre Sorin pentru ca este si gorjean si pentru ca are o carte de vizita impresionanta“, a precizat presedintele sectiei de handbal a clubului Energia Pandurii, Gore Popescu.


In primul an de contract, Sorin Toacsen are ca obiectiv formarea unei echipe competitive, iar in cel de-al doilea an atacarea unuia din locurile unu – cinci, care asigura prezenta in cupele europene. Noul tehnician le-a pus in vedere conducatorilor gruparii din Târgu Jiu sa completeze lotul cu doi pivoti, un centru, o extrema dreapta si un inter dreapta.


„Ramâne sa ma apuc de lucru“


Pretentiile lui Toacsen nu au fost exagerate, el solicitând acelasi salariu ca la Uztel Ploiesti, 2.000 de euro pe luna, sa i se puna la dispozitie un apartament cu trei camere pentru a-si aduce familia la Târgu Jiu si un teren de casa. Pentru ca nu are categoria I ca antrenor, Mircea Pasek, acutalul interimar al echipei oltene, va detine in acte functia de antrenor principal.


Sorin Toacsen are misiunea de a-si cauta jucatori dupa ce a ajuns la un consens cu conducerea clubului Energia Pandurii. „Am semnat deja contractul cu Energia Pandurii si din vara o sa vin la Târgu Jiu. Nu mai este acum nici o problema din acest punct de vedere, am discutat toate detaliile si mai ramâne sa ma apuc de lucru. Trebuie cautati jucatori acum, dar este treaba mea sa-mi fac echipa. Am deja mai multe idei. Deocamdata mai sunt unele probleme care trebuie rezolvate la Ploiesti. Cei de acolo stiu deja ca din vara ne despartim, dar trebuie sa-mi duc la final contractul cu ei. Mai am o serie de probleme de rezolvat aici, dar cert este ca de la 1 iunie voi fi la Târgu Jiu si voi mai prinde o perioada de doua saptamâni de pregatire cu echipa inainte de plecarea in vacanta. Va fi o perioada binevenita pentru a ne cunoaste mai bine, dar si pentru a vedea ce transferuri vom face“, a declarat Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS