12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBlatter, reales la al 57-lea congres

Blatter, reales la al 57-lea congres

Actualul presedinte al FIFA, elvetianul Joseph Blatter, este singurul candidat pentru alegerile in cadrul carora va fi desemnat urmatorul sef al forului fotbalistic mondial, organizate la 31 mai, la Zürich. Pâna la 31 martie, data limita pentru depunerea candidaturilor, nu a fost depus nici un alt dosar in afara de cel al lui Blatter. In aceste conditii, la cel de-al 57-lea congres al FIFA, elvetianul de 71 de ani va obtine un al treilea mandat in fruntea forului mondial, care se va incheia in 2011.


Potrivit statutului FIFA, cele 207 federatii afiliate au dreptul sa propuna candidati pentru functia de presedinte al organizatiei, 66 dintre acestea desemnându-l pe Blatter pentru un al treilea mandat.


Elvetianul a devenit presedinte al FIFA la 8 iunie 1998, la Paris, iar patru ani mai târziu, in 2002, a fost reales in functie, in cadrul congresului de la Seul. In 2003, cu ocazia congresului de la Doha, mandatul sau a fost prelungit cu un an, pentru ca alegerile pentru sefia FIFA sa nu aiba loc in preajma Cupei Mondiale din Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS