6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerena Williams, revenire spectaculoasa

Serena Williams, revenire spectaculoasa

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams (foto) si-a mai trecut in palmares un titlu in acest an, adjudecându-si, sâmbata seara, turneul de la Miami (SUA), dotat cu premii in valoare de 3,45 milioane de dolari. In ultimul act, Serena, de 25 de ani, cap de serie numarul 13, a avut-o ca adversara pe favorita competitiei, belgianca Justine Henin-Hardenne, si a pierdut primul set cu 6-0, fiind deranjata si de o problema la genunchi, dupa care a revenit extraordinar si s-a impus in urmatoarele doua cu 7-5, 6-3. Finala a durat aproape doua ore si jumatate. In setul al doilea, Henin a condus cu 5-3 si a ratat, la scorul de 5-4, doua mingi de meci.


La Miami, Serena se mai impusese in 2002, 2003 si 2004, acesta fiind cel de-a doilea turneu la care a triumfat cea mai mica dintre surorile Williams in 2007, dupa Australian Open, si cel de-al 28-lea din cariera. Pentru succesul din Florida, americanca a primit un cec de 500.000 de dolari.


„Când sunt in dificultate, joc mai bine. Cred ca aceasta calitate o au toate marile jucatoare. Dupa primul set mi-am spus ca nu pot pierde asa de repede si ca vreau sa mai dureze meciul cel putin o ora“, a explicat Serena revenirea spectaculoasa pe care a avut-o dupa ce a pierdut primul set cu 6-0.


Dupa infrângerea din finala de la Miami, Justine Henin-Hardenne a declarat ca nu va mai participa la turneul de la Charleston (Carolina de Sud), care va debuta pe 9 aprilie. Belgianca are probleme respiratorii si va reveni pe teren la turneul de la Varsovia, al carui start este programat pe 30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS