10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiliecii vin peste Mourinho

Liliecii vin peste Mourinho

Tehnicianul lusitan al gruparii londoneze trebuie sa câstige Liga Campionilor in acest sezon pentru a fi sigur ca-si pastreaza postul si in stagiunea 2007-2008. Urmatorul examen in drumul catre trofeu va fi cel cu Valencia, prima mansa fiind programata pe „Stamford Bridge“.


Chelsea Londra a intâlnit adversare din Spania de fiecare data in fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor si nici anul acesta nu face exceptie. De data aceasta, obstacolul iberic din calea londonezilor este FC Valencia.


Inaintea intâlnirii de pe „Stamford Bridge“, „liliecii“ au de ce sa se teama: sub conducerea lui Jose Mourinho, Chelsea a pierdut o singura data in Liga Campionilor pe acest stadion, in urma cu 13 luni, in fata Barcelonei, si a primit gol doar intr-unul din ultimele noua meciuri disputate. Singurul care a reusit sa „penetreze“ poarta „albastrilor“ a fost mijlocasul formatiei FC Porto, Ricardo Quaresma, care a inscris in urma cu trei saptamâni, in meciul câstigat de Chelsea, cu 2-1. Acest succes in fata portughezilor le-a asigurat englezilor calificarea in sferturile de finala ale competitiei.


Cele mai importante succese ale celor de la Chelsea impotriva unei echipe spaniole au fost obtinute pe teren neutru. Londonezii au intâlnit pe Real Madrid la Atena, in 1971, in finala Cupei Cupelor, si s-au impus cu 2-1. Cele doua formatii s-au mai intâlnit si in 1998, la Monte Carlo, când in joc a fost Supercupa Europei. Au câstigat englezii, tot la limita, de data aceasta cu 1-0.


Valencia a ajuns in acest sezon in sferturile de finala ale Ligii Campionilor pentru prima data din 2003, „liliecii“ parasind atunci competitia in fata lui Inter. Spaniolii s-au revansat insa in primavara acestui an, când i-au lasat acasa pe jucatorii lui Moratti, dupa 2-2 la Milano si 0-0 pe „Mestalla“, obtinând astfel calificarea in sferturi.


Valencia a câstigat primele sale trofee europene chiar impotriva unor echipe engleze, Cupa Cupelor, in 1980, si Supercupa Europei, in anul urmator. Prima data, ibericii au invins pe Arsenal Londra, dupa penaltiuri, iar in 1981 au trecut de Nottingham Forest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS