10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInca un examen dificil pentru Roma

Inca un examen dificil pentru Roma

Echipa din capitala Italiei, la care evolueaza capitanul tricolorilor, va avea in fata un adversar in forma, Manchester United. Italienii au prins insa curaj, dupa ce s-au calit in duelul cu una dintre favorite, Olympique Lyon, pe care au eliminat-o in optimi.


O data trecut obstacolul Olympique Lyon, formatie care se afla printre favoritele la câstigarea Ligii Campionilor, echipa lui Cristian Chivu, AS Roma, va avea, miercuri, in fata inca un adversar de temut, Manchester United, lidera la zi in Premier League si una dintre cele mai in forma grupari din Europa. Italienii au realizat deja o mica performanta, ei reusind sa ajunga in faza sferturilor de finala ale competitiei, lucru care nu s-a mai intâmplat din 1984. Si au facut-o dupa un meci mai mult decât convingator la Lyon, unde au intrerupt seria de 18 partide fara infrângere a francezilor.


In schimb, Manchester, care anul trecut nu trecuse de faza grupelor, a ajuns in sferturi dupa dubla mansa cu francezii de la OSC Lille, pe care i-a depasit cu 1-0 atât in tur, cât si in retur. In Franta, Giggs a inscris un gol controversat in finalul meciului, pentru ca in retur atacantul suedez Henrik Larsson sa-si ia ramas bun de la suporterii de pe „Old Trafford“ cu o lovitura de cap care a adus unicul gol al intâlnirii.


In competitiile europene, Roma nu a mai pierdut pe „Stadio Olimpico“ in ultimele noua meciuri, ultima infrângere datând din decembrie 2004, când italienii s-au inclinat, cu 3-0, in fata lui Real Madrid, acesta fiind si cel mai usturator insucces inregistrat pe teren propriu in Europa.


Statistica meciurilor jucate de Manchester in Peninsula nu este de partea formatiei antrenata de Sir Alex Ferguson: opt infrângeri si numai doua victorii in 11 meciuri. Prima victorie a celor de la United in Italia a fost obtinuta abia din a opta „incercare“, 3-2 la Torino, cu Juventus. Ultimul „sejur“ al englezilor pe teritoriul italian a fost consemnat in sezonul 2004/2005, când au pierdut cu 1-0 in fata lui AC Milan.


Chivu are sanse sa joace


Singurul jucator român ramas in Champions League, Cristian Chivu, are sanse sa evolueze, miercuri, in partida dintre AS Roma si Manchester United. Aparatorul, care a suferit o interventie chirurgicala la nas dupa ce a fost lovit de Fred de la Lyon, in optimi, a inceput deja sa se antreneze si, potrivit antrenorului Luciano Spalletti, va putea fi recuperat.


„Totul pare in regula cu Chivu. S-a antrenat bine, cu si fara masca“, a spus tehnicianul, care are ca alternativa pentru inlocuirea lui Chivu pe Matteo Ferrari, cel care i-a tinut locul românului la ultimele meciuri.


Despre partida cu Manchester United, Spalletti nu a dorit sa spuna prea multe lucruri, fiind preocupat in special de meciul cu AC Milan, disputat aseara, dupa inchiderea editiei. Antrenorul Romei a dat insa de inteles ca se teme de mijlocasul portughez Cristiano Ronaldo: „Este foarte rapid si dezvolta tot timpul actiuni periculoase de atac“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS