12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte sau nimic

Trei puncte sau nimic

Situatia delicata in care se afla Stiinta nu le permite elevilor lui Fane Stoica sa ia in calcul nici macar un rezultat de egalitate in meciul cu Poli Iasi.


Obtinând doar cinci puncte in ultimele sapte meciuri, Universitatea a ajuns sa tremure serios din pricina faptului ca dupa ea se trage linie in clasament, iar teama de a nu retrograda din nou este alimentata de distanta mica la care se afla Ceahlaul, ocupanta pozitiei a 15-a. Alt motiv de ingrijorare pentru gruparea alb-albastra este programul dificil, pe care il are in retur, iar, spre nenorocul sau, contracandidata principala are un traseu accesibil, atât acasa, cât si in deplasare. Acest fapt nu poate aduce linistea in Banie, mai ales ca echipa a dezamagit intr-un moment nepermis, punctele pierdute cu Gloria Bistrita nefacând altceva decât sa taie elanul juvetilor dupa rezultatele bune obtinute in fata celor de la Steaua, Rapid si Dinamo.


Constientizând toate aceste lucruri, oficialii clubului oltean au pus piciorul in prag si le-au cerut fotbalistilor sa contabilizeze cele trei puncte in meciul de la Iasi, asta pentru a iesi din impas si pentru a-si spala pacatele fata de suporteri. Brusc, meciul cu Poli Iasi a devenit important pentru soarta Craiovei, pentru ca o eventuala infrângere ar certifica participarea Stiintei in hora retrogradarii, in contrast cu promisiunea patronului Adrian Mititelu facuta in vara: situarea in prima parte a clasamentului Ligii I.


Egalul nu ne ajuta


Obiectivul Stiintei in meciul de mâine nu poate fi decât victoria. Egalul nu este de folos tinând cont de faptul ca nemtenii evolueaza pe teren propriu contra celor de la FC National, ceea ce ar insemna diminuarea distantei cu doua puncte. Pentru evitarea complicatiilor, Fane Stoica si-a facut temele ca la carte si, pe lânga faptul ca a izbutit sa restabileasca linistea in sânul echipei, a elaborat un plan de bataie bine structurat. Juvetii au remediat, in primul rând, „defectiunile“ observate de „Mourinho“ la ultima reprezentatie pe stadionul „Lia Manoliu“, din Capitala. Apoi au experimentat foarte multe scheme de joc in aceasta saptamâna, care, daca vor fi puse cum trebuie in practica, ar ajuta Universitatea sa-si atinga telul in meciul cu Poli Iasi. Victoria ar insemna mai mult decât reabilitarea alb-albastrilor in fata suporterilor, un salt in clasament, in functie si de rezultatele celorlalte grupari aflate in aceeasi situatie in ierarhia primei ligi.


Optimismul primeaza la olteni


Increderea afisata de Fane Stoica si elevii sai, zilele acestea, cu privire la destinatia punctelor de la Iasi, a avut un efect pozitiv si in rândul suporterilor olteni, care au devenit optimisti. Acest fapt a rezultat din sondajul aparut pe site-ul oficial al clubului din Banie, 75 la suta dintre participanti fiind de parere ca alb-albastrii vor sparge „gheata“ la Iasi si vor câstiga toate cele trei puncte puse in joc. Printre participantii la acest chestionar s-au numarat si suporteri mai pesimisti, 15 procente din „electorat“ fiind de parere ca elevii lui Fane Stoica vor obtine un nou rezultat de egalitate, in timp ce zece la suta au considerat ca juvetii nu vor obtine nimic din aceasta deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII