17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel, eliminat in sferturi

Pavel, eliminat in sferturi

Tenismanul român, in tandem cu germanul Alexander Waske, a fost la un pas sa produca surpriza competitiei in fata celei mai bune perechi din lume, Bob si Mike Bryan.


Daca in competitiile de simplu Andrei Pavel face tot mai greu fata, la dublu, tenismanul român se descurca foarte bine. „Cneazul“ a participat in aceste zile la turneul din Seria Masters de la Miami (SUA) dotat cu premii in valoare de 3,45 milioane de dolari, parasind competitia de simplu inca din primul tur al calificarilor, dar reusind sa ajunga la dublu pâna in faza sferturilor de finala, unde a fost aproape de o mare surpriza.


Dupa succesul din optimi, 6-4, 7-6 in fata perechii formate din Simon Aspelin (Suedia) si Michael Kohlmann (Germania), Pavel si partenerul sau de dublu, neamtul Alexander Waske, au avut parte miercuri seara, in sferturi, de adversari redutabili, perechea americana formata din fratii Bob si Mike Bryan. Si au jucat de la egal la egal cu dublul numarul unu in clasamentul ATP, fiind invinsi la capatul a trei seturi foarte disputate, scor final 6-7 (4), 7-6 (6), 8-10.


„Cneazul“ a avut meciul in mâna


In primul set s-a mers cap la cap pâna la 5-5, când tandemul româno-german a fructificat o minge de break. Pavel a servit apoi pentru set. Dar, de la 40-15, a irosit trei sanse de a incheia victorios setul, comitând chiar si o dubla greseala la 40-30. Gemenii americani au revenit in joc, iar apoi s-au impus in tie-break, faza in care s-a ajuns si in setul secund. Fratii Bryan au avut minge de meci la 6-5, dar Pavel si Waske au salvat-o si au egalat situatia la seturi, 1-1. Conform noului regulament, a urmat un super tie-break, in care tenismanul român si coechipierul sau au condus cu 3-0, 7-5 si 8-6, dar a trebuit sa se recunoasca pâna la urma invinsi, 10-8.


Pentru Andrei Pavel a fost a cincea infrângere la dublu suferita in fata fratilor Bryan, dupa rezultatele de la Key Biscayne „Cneazul“ si partenerul sau Alexander Waske alegându-se cu 125 de puncte ATP si un cec de 20.400 de euro.


Celelalte rezultate


In semifinale, fratii Bob si Mike Bryan, considerati favoritii numarul doi ai intrecerii de la Miami, vor da piept cu perechea formata din francezul Fabrice Santoro si sârbul Nenad Zimonjic (nr. 5), care a trecut cu 4-6, 6-3, 12-10 de tandemul Paul Hanley (Australia) / Kevin Ullyett (Zimbabwe), cap de serie numarul 4. Celelalte rezultate: Martin Damm (Cehia) / Leander Paes (India, nr. 6) – Jonas Bjorkman (Suedia) / Max Mirnyi (Belarus, nr. 1) 7-6 (5), 6-3; Arnaud Clement / Michael Llodra (Franta) – Mark Knowles (Bahamas) / Daniel Nestor (Canada, nr. 3) 3-6, 6-1, 10-5.


Intr-un alt turneu, challengerul de 21.250 de euro de la Saint Brieuc (Franta), tenismanul român Florin Mergea a ratat calificarea in semifinalele probei de dublu. Mergea a facut pereche cu americanul Brian Wilson, cei doi, desemnati cap de serie numarul 3, fiind invinsi in sferturi de cuplul francez Jean-Baptiste Perlant / Xavier Pujo, scor 6-4, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS