11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGirla si Filip ramân in atentia lui Sandoi

Girla si Filip ramân in atentia lui Sandoi

Primul meci din grupa preliminara a Euro 2009 a tricolorilor mici este programat pe 1 iunie, cu echipa favorita la calificare, Franta, motiv pentru care Emil Sandoi si-a testat elevii in doua amicale desfasurate zilele trecute. Dupa 2-0 cu Irlanda de Nord, meci in care a evoluat si Girla (Universitatea), miercuri, elevii lui Emil Sandoi au invins, cu 1-0, reprezentativa Poloniei, aceasta intâlnire fiind ultimul test inaintea partidei cu Franta. Alaturi de Girla, in acest meci a debutat in echipa nationala Under 21 si Filip, de la FC Caracal.


Despre aceste amicale, cu Irlanda de Nord si Polonia, Emil Sandoi, antrenorul nationalei de tineret, a spus: „Au fost doua teste reusite in perspectiva intâlnirilor cu nationalele Frantei si Maltei, meciuri oficiale, programate la inceputul lunii iunie. Ma bucura nu numai rezultatele din aceste partide, cât si faptul ca nu am primit goluri, la fel ca in precedentele partide de verificare. Sunt convins ca pâna la ora meciului cu Franta voi gasi formula optima de echipa pentru a debuta in preliminariile CE 2007-2009 cu un rezultat bun. Ce pot spune despre cei doi olteni? Nu pot face aprecieri deoarece nu au jucat mult. In intâlnirea cu Irlanda de Nord, Girla a evoluat vreo 25 de minute, iar in ultima partida, cu Polonia, l-am trimis pe teren spre final, câteva minute. Filip a debutat. Pâna la urma, conteaza faptul ca au bifat prezente in echipa nationala de tineret, este un câstig si pentru ei, sunt in atentia mea, ca si alti jucatori. Lotul pentru partidele cu Franta si Malta nu este inca definitivat, vor fi probabil unele modificari, totul depinde de jocul celor aflati in vizorul nostru. Ca atare, de Girla si Filip depinde daca vor fi sau nu convocati pentru partidele amintite. Li s-a dat o sansa, dar asta nu inseamna ca sunt batuti in cuie la echipa nationala de tineret. Avem multi jucatori in atentia noastra, dar, cum spuneam, depinde de ei si daca vor fi titulari la echipele de club. Trebuie acolo sa confirme si atunci drumul spre echipa nationala il au asigurat. Ne confruntam cu o situatie aparte, in sensul ca majoritatea celor convocati la lotul Under 19 nu sunt titulari la echipele de club, iar acest lucru se vede in jocul lor“.


Reamintim, România se afla in Grupa a 10-a, alaturi de nationalele Frantei, Bosniei-Hertegovina, Tarii Galilor si Maltei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS