3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEma Bogdan a facut furori in America Latina

Ema Bogdan a facut furori in America Latina

Tenismana craioveana Ema Bogdan a avut o ascensiune spectaculoasa in acest inceput de an. Sportiva, de 15 ani, a revenit din America de Sud, unde a participat la un circuit de opt turnee in Peru (Lima), Bolivia (La Paz), Chile (Santiago de Chile), Argentina (Mar del Plata), Uruguay (Montevideo), Paraguay (Asuncion) si Brazilia (Sao Paolo si Puerto Alegre), competitii de gradele II, I si gradul A.


Tenismana legitimata la CSM Craiova a avut un parcurs foarte bun, fiind finalista in doua dintre turnee, semifinalista in tot atâtea, iar de patru ori a ajuns in sferturile de finala. Prin aceste rezultate, Ema Bogdan a facut un salt imens in clasamentul ITF: de la locul 459 a ajuns pe pozitia a 74-a. In acest moment, doar patru sportive din România sunt pozitionate mai bine decât jucatoarea olteana in clasamentul european al junioarelor: Sorana Cârstea (locul 8), Irina Begu (locul 27), Raluca Olaru (locul 41) si Ioana Ivan (locul 48).


Revenita in Craiova de doua zile pentru a-si sarbatori ziua de nastere alaturi de familie, Ema a vorbit despre experienta, dar si despre oboseala acumulate la cele opt turnee. „Au fost multe turnee importante, unde am intâlnit adversare valoroase. Aici o pot nominaliza pe Julia Glushko, din Israel, care m-a invins in semifinala de la Asuncion, 7-5, 6-1, iar apoi m-a invins si la Sao Paolo, in primul tur, 6-1, 1-6, 6-3. Acum am capatat experienta mai multa si nu imi mai este frica de nici o adversara, m-am imprietenit cu multe fete“, a povestit olteanca.


Sportiva pregatita de constanteanul Daniel Dragu nu a avut timp prea mult sa se viziteze orasele in care a jucat, dar spune ca a avut probleme cu acomodarea. „In Bolivia am jucat la o altitudine de 4.000 m. Cadeau sportivele ca mustele de pe tabloul de concurs“, a adaugat Ema Bogdan.


Ambitioasa din fire, tenismana olteana vrea sa participe anul acesta la toate turneele de Grand Slam pentru junioare, Roland Garros, US Open si Wimbledon. „Chiar daca nu voi fi pe tabloul principal, important este ca voi participa. Primul turneu va fi la Roland Garros, in luna iunie. Sper sa continuu parcursul bun“, a incheiat plina de optimism tenismana de la CSM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU