Acasă Sport Canas, nasul lui Federer

Canas, nasul lui Federer

Liderul ierarhiei ATP a pierdut pentru a doua oara in 16 zile in fata argentinianului Guillermo Canas, ocupantul locului 55 in clasamentul tenismenilor profesionisti.


Roger Federer nu mai este un „galactic“ al tenisului atunci când il are in fata pe Guillermo Canas. Pentru a doua oara in acest an, argentinianul a reusit sa-l invinga pe elvetian, de data aceasta in optimile de finala ale turneului de la Miami, dotat cu premii de 3.200.000 de dolari.


Sud-americanul, ocupant al locului 55 in ierarhia ATP, l-a invins pe liderul mondial in trei seturi, cu 7-6 (7-2), 2-6, 7-6 (7-5). Aceasta este a doua infrângere in 16 zile pe care i-a administrat-o Canas lui Federer, precedenta fiind inregistrata tot pe pamânt american, la turneul de la Indian Wells.


Dupa meci, elvetianul s-a aratat dezamagit de faptul ca a pierdut din nou in fata argentinianului: „Nu m-am gândit deloc la meciul din urma cu doua saptamâni. Ma gândeam ca partida de azi va fi diferita. Ma asteptam sa câstig, dar nu a fost, din pacate, asa. Acesta a fost un meci pe care chiar nu as fi vrut sa-l pierd. Am controlat bine jocul aproape pe toata durata partidei. Sunt foarte dezamagit“, a spus Federer.


Cu toate ca a fost trist dupa ce Canas a reusit sa-i produca in doua saptamâni tot atâtea infrângeri pe suprafata rapida câte suferise in anul 2006, Federer a avut si cuvinte de lauda despre adversarul sau: „Guillermo este un luptator si nu greseste aproape niciodata. Se misca mult pe teren. Si-a imbunatatit serviciul si returul. Loviturile lui nu erau asa de bune in urma cu un an sau doi. M-a batut de doua ori pentru ca a jucat bine, iar eu nu am reusit sa-i fac fata. Dar, oricum, am jucat mai bine decât am facut-o in urma cu doua saptamâni“.


Nadal merge mai departe


Al doilea favorit al turneului de la Miami, Rafael Nadal, care se poate spune ca a devenit cap de serie numarul unu dupa eliminarea lui Federer, nu va rata intâlnirea cu faza sferturilor de finala. Spaniolul l-a intrecut in optimi pe tânarul de 18 ani Juan Martin Del Potro, din Argentina, scor 6-0, 6-4, si-l va avea ca adversar pe Novak Djokovic, intr-o reeditare a finalei de la Indian Wells din urma cu doua saptamâni. Sârbul, cap de serie numarul 10, s-a debarasat la fel de repede de adversarul sau din optimi, spaniolul Felciano Lopez, pe care l-a invins cu 6-0, 6-3.


In ciuda faptului ca a beneficiat de doua mingi de meci, francezul Paul Henri Mathieu s-a inclinat pâna la urma in trei seturi, in fata britanicului Andy Murray, cap de serie numarul 12, care s-a impus cu 2-6, 7-5, 6-3. In antepenultimul act de la Miami, Murray, semifinalist la Indian Wells, il va avea ca adversar pe americanul Andy Roddick, al treilea favorit al competitiei, care a trecut, cu 7-5, 6-3, de spaniolul David Ferrer (nr. 13). In schimb, invingatorul lui Federer, Guillermo Canas, va da piept cu spaniolul Tommy Robredo, invingator cu 7-6 (4), 5-7, 7-6 (3) in fata cehului Radek Stephanek.


Au mai ajuns in sferturi croatul Ivan Ljubicic (nr. 7), dupa 7-6 (4), 6-4 in fata finlandezului Jarkko Nieminen, si argentinianul Juan Ignacio Chela, care a trecut, cu 6-3, 6-2, de americanul Amer Delic.

Exit mobile version