21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Sa-i bateti bine!

Tricolorii sunt constienti de faptul ca, daca vor fi concentrati, vor câstiga la pas partida de astazi, cu nationala micutului stat Luxemburg.


Remiza alba obtinuta sâmbata, la Rotterdam, ii da dreptul nationalei noastre sa spere la prima pozitie a Grupei G, obiectiv realizabil daca tricolorii nu vor mai face pasi gresiti. Urmatorul obstacol pentru România este meciul de astazi, cu Luxemburg, care se va disputa la Piatra Neamt.


In mod normal, tricolorii ar trebui sa câstige la pas aceasta partida, diferenta de valoare dintre cele doua formatii fiind evidenta. Surprize de proportii s-au mai produs insa, iar elevii lui Victor Piturca trebuie sa fie concentrati, chiar daca adversarii de astazi sunt slab cotati. Mijlocasul român al Sienei, Paul Codrea, si-a avertizat coechipierii sa-i trateze cu seriozitate pe adversarii de astazi: „Ne propunem trei puncte in meciul cu Luxemburg. Olanda a câstigat cu 1-0, Bulgaria cu 1-0. Luxemburg nu mai e ce a fost acum câtiva ani. Va fi un meci foarte greu, pe care trebuie sa-l tratam serios, mai ales ca exista pericolul sa nu fim foarte concentrati“.


La rândul sau, fundasul echipei Getafe, Cosmin Contra, a spus ca el si coechipierii sai nu-i vor subestima pe luxemburghezi. „In meciul cu Luxemburg vom avea alt registru tactic fata de partida cu Olanda, când antrenorul ne-a cerut sa nu lasam multe spatii in zona de mijloc si sa ne dublam in permanenta. Stim ca nationala Luxemburgului are câtiva jucatori valorosi, care evolueaza in campionate straine, si nu avem voie sa-i subestimam. Trebuie sa ne vedem de treaba, pentru ca suntem pe un drum ascendent si, daca vom câstiga 12 puncte in urmatoarele patru jocuri, vom fi in proportie de 90 la suta calificati. Apoi mai asteptam sa greseasca si Bulgaria“.


Pe lânga cei trei titulari care au absentat de la meciul cu Olanda, Cristi Chivu, Nicolae Dica si Florentin Petre, Victor Piturca nu se va putea baza in partida de astazi pe fundasul stânga Razvan Rat, care are umarul drept dislocat, si pe mijlocasul Paul Codrea, care este suspendat. De asemenea, fundasul central Gabriel Tamas ar putea fi menajat, el având unele probleme musculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS