10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim se lupta cu FTC Budapesta

Oltchim se lupta cu FTC Budapesta

Cele doua echipe s-au intâlnit si anul trecut, intr-un meci amical câstigat de românce la o diferenta de 11 goluri.


Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor intâlni echipa maghiara FTC Budapesta in semifinalele Cupei Cupelor, in urma tragerii la sorti efectuate ieri la Viena. Primul meci va avea loc la Râmnicu Vâlcea, pe 14 sau 15 aprilie, returul urmând sa se dispute o saptamâna mai târziu in Ungaria. In cealalta semifinala se vor intâlni Byasen Trondheim (Norvegia) si Union-Ribarroja (Spania).


Presedintele clubului vâlcean, Ioan Gavrilescu, a declarat dupa tragerea la sorti ca sansele la calificarea in finala sunt de 80 la suta. „Era greu sa avem preferinte la acest nivel. Toate adversarele vin din grupele Ligii Campionilor, iar, poate, singura dorinta pe care o aveam era sa nu jucam acasa primul meci. Trebuie sa recunoastem insa ca, daca pâna acum am jucat de trei ori returul pe teren propriu, e momentul sa acceptam sa fie si invers. Pot sa spun ca tragerea la sorti a fost buna pentru noi, având un ascendent moral asupra formatiei din Ungaria, pe care am invins-o, in august 2006, intr-un meci amical, la 11 goluri diferenta. Cred ca sansele de calificare in finala sunt de 80 la suta“, a spus Gavrilescu.


Jolidon si HCM Roman se pot intâlni in finala


In Challenge Cup, Jolidon Cluj va juca impotriva echipei croate Tresnjevska Zagreb, primul meci pe teren propriu, iar HCM Roman va primi replica lui Naisa Nis din Serbia, prima mansa in deplasare. „Pentru handbalul românesc este bine, având in vedere ca astfel finala poate fi jucata chiar de ambele echipe. Obiectivul nostru este jucarea finalei, deci nu pot spune ca aveam preferinte la numele adversarei. E posibil sa dau o fuga pâna in Croatia, pentru a urmari un meci al adversarelor, aflate pe locul doi in campionat, sau poate il vom contacta pe Rares Jurca, jucatorul nationalei, care joaca la RK Zagreb, sa ne ajute cu informatii. Era bine daca am fi jucat prima mansa in deplasare, dar sper ca vom trece de croate si vom juca finala, chiar si in aceste conditii“, a afirmat Gheorghe Covaciu, antrenorul lui Jolidon Cluj.


Conducerea clubului HCM Roman s-a declarat multumita de tragerea la sorti pentru semifinalele Challenge Cup, mai ales ca va juca mansa retur in fata propriilor suporteri. „Avem sanse sa mergem in finala. As spune ca sansele sunt egale in momentul de fata, 50-50 la suta. Deocamdata, nu prea am date despre adversar, dar sper ca in cel mai scurt timp sa adunam cât mai multe informatii“, a declarat antrenorul echipei HCM Roman, Liviu Paraschiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS