10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMergem sa spalam rusinea

Mergem sa spalam rusinea

„Mourinho“ a recunoscut ca elevii sai s-au relaxat la partida cu Gloria Bistrita, dar este convins ca juvetii isi vor rascumpara greseala in meciul de sâmbata.


Chiar daca au trecut zece zile de la esecul suferit in fata Gloriei Bistrita, „ranile“ nu s-au inchis pentru Fane Stoica, antrenorul recunoscând ca relatia sa cu patronul Stiintei, Adrian Mititelu, s-a racit foarte mult. „Mourinho“ a inteles supararea finantatorului, dar a afirmat ca l-au durut declaratiile acestuia de dupa meci, insa totul trebuie sa devina de domeniul trecutului.


„Recunosc ca au existat principii diferite, iar dupa meciul cu Gloria relatiile dintre mine si domnul patron s-au cam racit, insa eu am spus atunci ca am gresit. Se intâmpla in fotbal sa si pierzi, ca doar nu e nimeni perfect. Intr-adevar, am fost suparat dupa declaratiile facute de domnul Mititelu, sunt de acord insa ca au fost spuse la necaz, dupa o infrângere. Dar gata, sa nu mai vorbim despre acel incident, totul a trecut. Oricum, sa se inteleaga ca la Universitatea performanta nu se face cu parul, ci cu mentalitatea. Atunci când am venit aici, doar eu si cu Adrian Mititelu mai credeam in echipa asta, iar majoritatea spuneau ca nu va face nici baremul. Am spus ca vom iesi din acea situatie disperata si asta s-a si intâmplat“, a spus tehnicianul craiovean.


Stie ca va fi greu in Moldova


Constient ca meciul de la Iasi va fi foarte dificil, dar ca punctele sunt foarte importante pentru echipa sa, Fane Stoica a marturisit ca Stiinta va juca la victorie. „Mourinho“ a afirmat ca elevii sai nu vor fi mai fi relaxati ca in meciul cu ardelenii si ca o sa-i monteze cum trebuie ca sa plece neinvinsi de pe stadionul „Emil Alexandrescu“, pentru ca trebuie sa se revanseze fata de suporterii olteni.


„Jucatorii au inteles mesajul, ei stiu foarte bine ce au de facut si cred ca se vor revansa acum, la meciul cu Poli Iasi. Va fi greu, dar vom lupta. Am spus-o si repet: Universitatea, cu mine antrenor, va pierde foarte greu, iar cu Poli mergem sa spalam rusinea din meciul cu Bistrita. Ne-am relaxat putin, dar acum suntem iarasi la antrenamente, nu ne abatem de la drumul nostru. La aceasta echipa am impus o disciplina si, in plus, este capacitatea de a trece peste orice probleme cu barbatie“, a spus antrenorul Stiintei. „O sa-i fac pe jucatorii nostri sa fie si mai luptatori, si mai mândri, ca suntem o echipa mare, dar care inca incearca sa se regaseasca. Vidul din ultimii ani, in care Universitatea nu a mai fost in fruntea clasamentului, si-a pus amprenta asupra iubirii oamenilor, dar demonstram ca suntem Universitatea si ne obliga ca aceasta echipa sa fie din nou mare“, a completat Fane Stoica.


„La Stiinta nu se fac declaratii hazardate“


Antrenorul Stiintei nu a raspuns provocarilor facute de antrenorul celor de la Poli Iasi, Ionut Popa, de-a lungul perioadei de pauza, afirmând ca pe olteni nu ii intereseaza razboiul declaratiilor si ca ii caracterizeaza omenia, cinstea, onestitatea si puterea de lupta. Antrenorul Stiintei i-a atentionat pe moldoveni ca vor avea o viata la fel de grea sâmbata, pentru ca elevii sai nu au decât varianta victoriei. „Mourinho“ s-a aratat extrem de bucuros pentru faptul ca Julius Wobay a reusit sa inscrie impotriva nationalei statului Togo si s-a declarat optimist in privinta lui Dorel Stoica, pe care spera sa-l vada astazi pe teren impotriva reprezentativei Luxemburgului.


„Ionut Popa poate sa spuna ce vrea despre echipa lui, alege ce procedeu doreste dumnealui. La Universitatea este disciplina, e munca, e mentalitate. La Stiinta nu se fac declaratii hazardate, se vorbeste de omenie, de cinste, de onestitate si de lupta. O sa mergem la Iasi sa ne batem cu ei, am spus ca pierdem greu si ma bazez si eu pe ceva, pe jucatorii mei. Nu am ajuns inca la un nivel foarte bun, insa cei de la Iasi sa nu creada ca o sa le fie usor cu noi. Nici noua nu ne va fi, dar am incredere in jucatorii mei“, a spus „Mourinho“. „Sunt bucuros pentru Dorel. Am vorbit cu el, m-as bucura sa joace, dar, daca va fi sa fie rezerva sau sa nu fie in 18, sa inteleaga ca la fotbal trebuie rabdare, trebuie munca. Daca a avut rabdare 27 de ani, mai poate avea rabdare o zi, o luna sau chiar un an. In ceea ce-l priveste pe Wobay, nu am vorbit cu el, ca nu am avut cum, dar m-am bucurat ca a inscris“, a conchis Fane Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII