15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca a schimbat portarul

Piturca a schimbat portarul

Selectionerul României, Victor Piturca, a spus ca portarul Bogdan Lobont va fi, probabil, titular in meciul cu Olanda, deoarece Danut Coman nu este pregatit psihic. „Probabil Lobont va fi titular, Dani Coman având probleme mai mult de ordin psihic, mama lui fiind bolnava. Am avut o discutie cu el si psihic nu este suta la suta pregatit. Nu ma hotarâsem, dar cert e ca Danut Coman era portarul titular“, a spus el.


Piturca a afirmat ca intâlnirea cu Olanda este importanta, nu decisiva in privinta calificarii României la CE 2008. „Meciul cu Olanda este foarte important si vom incerca sa-l câstigam. Ar fi o victorie mare pentru fotbalul românesc. Baietii sunt conectati. Sper sa fiu inspirat si sa aleg cel mai bun unsprezece. La acest nivel conteaza un post sau doua. Nu mai am multe semne de intrebare. Prefer sa nu spun care sunt acestea“, a adaugat selectionerul.


Piturca a explicat de ce România nu a câstigat niciodata in fata Olandei: „Echipa Olandei este mai valoroasa decât cea a României si de aceea au fost aceste rezultate in trecut. Asta este adevarul. Tot timpul astept de la un jucator ca Mutu ceva special, insa important e sa se subordoneze echipei si sa marcheze. In 2005 am riscat si cu Mutu, si cu Chivu, care venea dupa o accidentare“, a spus el.


Tehnicianul tricolorilor a afirmat ca starea proasta a terenului va dezavantaja ambele echipe, care dispun de jucatori tehnici. „Am venit pentru cele trei puncte. Daca va fi sa obtinem un punct, e bine. Putem sa iesim si cu capul plecat. E o mare diferenta daca joaca Robben sau nu, il consider unul dintre cei mai buni jucatori din lume, sigur cel mai periculos din lotul Olandei“, a comentat Victor Piturca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS