10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu gândul la Franta

Cu gândul la Franta

Emil Sandoi are la dispozitie doua amicale pentru a pune la punct tactica de joc in vederea confruntarii din deplasare cu Franta, prima din preliminariile CE 2009.


Tricolorii mici demareaza astazi pregatirile pentru preliminariile Campionatului European din 2009, care va fi gazduit de Suedia, si unde isi doresc sa ajunga dupa o pauza de 11 ani. Elevii lui Emil Sandoi s-au pregatit in aceste zile la Pitesti, iar astazi, de la ora 15.00, pe stadionul „Nicolae Dobrin“, vor intâlni reprezentativa similara a Irlandei de Nord, in primul amical din cele doua pe care selectionerul craiovean le mai are la dispozitie pâna la debutul preliminariilor. Cel de-al doilea, cu Polonia, este programat miercuri, de la aceeasi ora, la Mogosoaia.


Gândul jucatorilor români este insa la primul meci din Grupa a 10-a preliminara, care este si cel mai dificil, cu Franta, in deplasare, principala favorita la calificare. „N-a fost o tragere la sorti norocoasa, mai ales ca jucam cu Franta in deplasare, favorita grupei, dar cu toate acestea ne putem impune. Prin aceste jocuri amicale vrem sa pregatim campania de calificare“, a afirmat Sandoi.


Jucatorul lui FC Arges, Cristian Tanase, s-a declarat incântat ca echipa de tineret va juca un meci amical in orasul lui natal, in timp ce aradeanul Valentin Simion a spus ca nationala României trebuie sa fie concentrata in meciurile de pregatire, la fel ca in jocurile oficiale.


Keseru: „Diferenta dintre noi si Franta nu e foarte mare“


Cel mai experimentat jucator din lotul lui Emil Sandoi, Claudiu Keseru, care evolueaza in prima liga franceza, la FC Nantes, a afirmat, la rândul sau, ca nu sunt diferente prea mari intre echipa de tineret a României si cea a Frantei. „Avem o grupa dificila, dar avem sansa noastra in duelul cu Franta, pentru ca nu este o diferenta foarte mare intre campionatul României si cel al Frantei, chiar daca francezii au jucatori care au evoluat in Liga Campionilor“, a spus Keseru, facând referire la faptul ca ambele echipe sunt alcatuite preponderent din jucatori care provin din competitiile interne.


Atacantul român, care a avut in ultimul timp evolutii foarte bune in Ligue 1, a mai precizat ca nu regreta faptul ca joaca pentru nationala mica, desi a recunoscut ca si-ar fi dorit sa se afle in teren la Rotterdam alaturi de Mutu si ceilalti tricolori. „Toti care jucam fotbal ne dorim ca odata si odata sa jucam la echipa mare. Dar fiecare antrenor isi face echipa cum considera el. Eu ma aflu acum la tineret si sunt trup si suflet aici. Normal ca mi-ar fi placut sa fiu la Rotterdam, alaturi de Mutu si ceilalti“, a afirmat Keseru.


Nationala de tineret a României se afla in Grupa a 10-a a preliminariilor Campionatului European din 2009, alaturi de Franta, Bosnia, Tara Galilor si Malta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS