6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVreau sa-i fur centura campionului Lopez

Vreau sa-i fur centura campionului Lopez

„Pantera“ din Banie a fost desemnat de EBU-EU challenger sa boxeze pentru centura europeana detinuta de spaniolul Karim Quibir Lopez, meciul urmând sa aiba loc in Spania sau in România.


Pentru campionul României la categoria cocos, Sorin Tanasie, acest an este unul foarte important deoarece el ar putea obtine titlul european la categoria amintita. Forul european profesionist (EBU) a hotarât ca „Pantera“ sa boxeze cu Karim Quibir Lopez (Spania), campionul iberic fiind, din 3 martie, detinator al centurii europene EBU-EU la categoria cocos. Pugilistul român a fost desemnat de forul european drept challenger obligatoriu la titlul continental.


Presedintele Federatiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, trebuie ca pâna pe 3 iunie sa se inteleaga cu managerul campionului spaniol, Ricardo Sanchez Atocha, asupra locului de desfasurare a intâlnirii dintre Lopez si Tanasie. Spaniolul implineste 31 de ani pe 14 aprilie.


„Vreau sa aduc in Craiova centura europeana“


Sorin „Pantera“ Tanasie a afirmat ieri: „Sunt bucuros… M-a sunat ieri (miercuri – n.r.) domnul Rudel Obreja si mi-a spus ca am fost desemnat challenger obligatoriu la titlul continental al categoriei cocos, detinut de spaniolul Lopez. Ar fi fantastic ca meciul acesta, capital pentru mine, sa se desfasoare in România. Urmeaza niste negocieri. Pâna atunci, eu trebuie sa ma pregatesc, sa progresez, cum se spune. Cu Lopez voi boxa 12 reprize, adica nu este un meci simplu. Vreau sa-i fur centura spaniolului, iar pentru asta trebuie sa beneficiez de o pregatire adecvata unui meci pentru o centura europeana. N-am emotii, astept aceasta intâlnire, este probabil cea mai importanta din cariera mea de pâna acum la profesionisti. Chiar imi da putere mare de munca, m-a ambitionat aceasta sansa pe care o am. Intotdeauna am vorbit despre centura continentala, asta asteptam de mult. Cum sa am emotii? Cum spuneam, trebuie sa ma pregatesc bine, sa mai fac pâna atunci si alte meciuri, am nevoie si de sustinere financiara. Cine stie, poate acum vor aparea sponsori! Nu o sa-i dezamagesc. Asa cum i-am promis si managerului meu, Fanel Trandafir, vreau sa fac un meci mare, vreau sa aduc in Craiova o centura europeana. Dar si Craiova ar trebui sa ma ajute acum“.


In gala profesionista din 13 aprilie de la Drobeta Turnu Severin, Sorin Tanasie va boxa cu un campion al Georgiei, Kakhaber Avetisian. Georgianul a debutat in boxul profesionist in 2006, iar din cele noua meciuri disputate pâna in prezent a câstigat sase, in trei fiind infrânt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS