17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNationala Olandei este mai buna!

Nationala Olandei este mai buna!

Fostul capitan al tricolorilor sustine ca actuala echipa a României nu se ridica la nivelul valoric al elevilor lui Van Basten.


Dupa o cariera fructuoasa la Universitatea, in 1990, Gica Popescu si-a luat adio de la fotbalul românesc, incepând un bogat si performant periplu international. Intre 1990 – 1994 a jucat la PSV Eindhoven, cucerind doua titluri ale Olandei. Ieri, „Baciul“ a vorbit despre meciul de mâine, Olanda – România.


– Cunoasteti bine fotbalul din Olanda si România. Exista mari diferente intre nationalele celor doua tari?


– Cu siguranta ca da, exista diferenta de valoare. Trebuie sa recunoastem ca echipa noastra nationala nu se ridica la nivelul celei olandeze… Calitatea nationalei batavilor este superioara românilor, inclusiv ca nivel de joc. Asta-i opinia mea.


– Cu alte cuvinte, Olanda este favorita in acest meci cu România…


– Chiar de la tragerea la sorti a grupelor preliminare, in grupa noastra, G, Olanda a pornit favorita. Si se mentine in aceasta postura. Asta nu inseamna ca noi mergem acum in Tara Lalelelor sa pierdem. Este adevarat ca avem unele probleme de lot, dar ne jucam sansa noastra la Rotterdam. Baietii trebuie sa incerce sa joace cât mai bine. Cum sa spun? Pentru a spera la un rezultat bun cu Olanda, tricolorii trebuie sa aiba o evolutie aproape de perfectiune.


– Daca ar fi sa indicati un pronostic, care ar fi acela?


– E greu sa dai un pronostic la un asemenea meci. Eu vorbesc despre ceea ce imi doresc… Cel putin sa nu pierdem! Fiecare punct este important in lupta pentru accederea la CE 2008.


„Nationala nu trebuie sa stea la mâna unui jucator“


– Credeti ca absenta lui Cristi Chivu este un mare handicap pentru tricolori?


– Oameni buni, echipa nationala nu trebuie sa stea in nici un jucator! Nationala unei tari trebuie sa fie cea mai valoroasa, asa ca nu trebuie sa ne plângem sau sa ne scuzam de absenta unui jucator, indiferent de valoarea lui. Vorbim, atentie, de nationala unei tari, desi acest lucru este valabil si la echipele de club. Nu vreau sa fiu gresit inteles, absenta lui Chivu este importanta, trebuie sa recunoastem asta, dar, cum spuneam, o echipa nationala valoroasa nu trebuie sa stea la mâna unui anume jucator.


– Vor ajunge tricolorii la turneul final de la CE 2008?


– Nu sunt prezicator, nu stiu ce sa zic. Mi-as dori asta, dar avem o misiune foarte grea. Este insa posibila calificarea noastra, totul depinde de rezultatele din meciurile care au ramas. Exista, trebuie s-o spunem, si pericolul ca nationala României sa nu se califice. Daca se va intâmpla asta, nu avem nici o scuza! Lumea fotbalului deja o sa se obisnuiasca si cu absenta României de la turneele finale, ceea ce va fi grav. Sper sa nu se intâmple asta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS