10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIn cautarea linistii pierdute

In cautarea linistii pierdute

Oltenii nu se complac in mediocritate, locul ocupat in clasament, nemeritat, tinând cont de evolutiile avute pâna la esecul cu Gloria, stimulându-i pe elevii lui Fane Stoica sa invinga la Iasi.


Tratând cu superficialitate partida cu Gloria Bistrita, alb-albastrii, pe lânga faptul ca au pierdut trei puncte extrem de importante in economia campionatului, au scazut foarte mult in fata conducerii si a suporterilor. Simtindu-se vinovati de faptul ca au provocat frisoane intregii Oltenii prin pozitia ocupata in clasament, elevii lui Fane Stoica vor sa demonstreze tuturor ca a fost doar un accident esecul suferit in fata ardelenilor si ca vor iesi din situatia delicata foarte curând. Au facut si demersuri in acest sens, atitudinea afisata in timpul desfasurarii antrenamentelor din aceasta saptamâna fiind foarte buna, semn ca ranile incep sa se cicatrizeze si totul va intra in normal.


Pe lânga strigatele de incurajare ale tehnicienilor, autosugestia joaca un rol determinant in rândul juvetilor, fiecare reusita de la antrenament ridicând moralul autorului. Fortati si de imprejurari, elevii lui Fane Stoica nu se gândesc decât la o victorie frumoasa in meciul de la Iasi si cel cu CFR Cluj, de pe teren propriu, care sa readuca Universitatea pe linia de plutire.


Program dificil, mobilizare maxima


„Adevarul este ca ma cam gândesc la un miniretur, ma refer la aceste cincisprezece etape desfasurate in acest an, fara infrângere. Ar insemna foarte mult pentru jucatorii actuali. Oricum, este doar un gând al meu, care conteaza mai putin. Important este ca baietii sa joace bine, iar daca mai vine si o infrângere sau doua nu va fi un capat de tara“, afirma Adrian Mititelu inaintea partidei cu Gloria Bistrita.


Spusele finantatorului nu s-au prea adeverit, pentru ca Stiinta a pierdut chiar la prima confruntare, iar la echipa a fost deranj mare. Desi, la prima vedere, programul pare destul de dificil, Universitatea are puterea necesara sa se regrupeze si sa cumuleze destule puncte incât sa risipeasca norii. Cum atmosfera din sânul echipei este din ce in ce mai buna, suporterilor olteni nu le ramâne decât sa aiba rabdare cu favoritii.


Un atu al Stiintei este distanta care o desparte de pozitia a cinsprezecea (retrogradabila), cele cinci puncte neputând fi recuperate cu una, cu doua de Ceahlaul, chiar daca meciul direct va avea loc la Piatra Neamt, unde „fluierasii“ sunt, de obicei, „gazdari“. Chiar daca presedintele de onoare al gruparii moldave, Gheorghe Stefan, este in relatii bune cu mai marii fotbalului românesc, sustinatorii Stiintei trebuie sa spere ca totul se va decide pe teren, iar Universitatea isi va gasi linistea.


Adversarii Stiintei si ai Ceahlaului


Iata partidele pe care le mai are de disputat Universitatea: Poli Iasi (d), CFR Cluj (a), Otelul Galati (d), Unirea Urziceni (a), Ceahlaul (d), FC National (a), Pandurii (d), Jiul Petrosani (a), Poli Timisoara (d), Farul Constanta (d), UTA Arad (a). Partidele pe care le mai are de disputat Ceahlaul, principala „favorita“ a locului 15, sunt urmatoarele: FC National (a), Pandurii (d), Jiul Petrosani (a), Poli Timisoara (d), Universitatea (a), UTA Arad (d), FC Vaslui (a), Steaua (d), FC Arges (a), Rapid (d), Dinamo (a).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU