6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDWAR, la limita supravietuirii

DWAR, la limita supravietuirii

Handbalistele craiovene exerseaza faza de aparare in Sala Sporturilor, atacul si fazele fixe in sala FEFS, dar nu se descurajeaza, antrenorul Gabi Bircina considerând ca echipa va incheia campionatul mai sus de locul sase, ocupat in prezent.


Echipa feminina de handbal DWAR Craiova traverseaza una dintre cele mai dificile perioade de când a intrat in Divizia A. Ocupa locul sase, din sapte echipe care fac parte din seria Vest, insa s-a ajuns la aceasta situatie mai mult din cauza problemelor financiare si mai putin a celor sportive. Aflata in plin proces de privatizare, fabrica de automobile Daewoo Craiova nu mai da bani pentru echipa de handbal. Totusi, robinetul nu s-a inchis de tot, antrenorul si jucatoarele sustinând ca primesc salariile la zi. Patronii mai vireaza câtiva banuti pentru plata baremelor de arbitraj la meciurile de acasa si pentru deplasari.


Insa, problema cea mai mare o reprezinta chiria la Sala Sporturilor din Craiova. DWAR are restante, dar cei de la primarie au acceptat ca handbalistele sa joace meciurile si sa faca un antrenament pe saptamâna, cu conditia ca sefii clubului sa-si ia angajamentul ca vor plati datoria in cel mai scurt timp posibil.


Antrenorul echipei, Gabi Bircina, considera ca printr-un singur antrenament in Sala Sporturilor nu poate face performanta: „Clubul nostru nu-si permite sa plateasca mai mult de un antrenament pe saptamâna in Sala Sporturilor. Intr-o ora si jumatate nu stiu ce sa fac mai intâi. Cel mai mult exersam fazele de aparare“. DWAR a primit sprijin din partea decanului FEFS Craiova, Corneliu Andrei Stroe, care le-a pus la dispozitie sala de la FEFS. „Ne antrenam si la FEFS, fara sa ne coste nimic. Acolo exersam atacul si fazele fixe. La sala de forta facem pregatirea fizica. Pe terenurile in aer liber nu ne putem pregati, pentru ca avem in lot cinci jucatoare cu operatii de ligamente, care au interdictie sa se antreneze pe bitum“, a adaugat Bircina.


Echipa nu se desfiinteaza


La rândul sau, Viorel Radulescu, presedintele clubului DWAR Craiova, a spus, plin de optimism, ca echipa isi va reveni.


El a adaugat ca, indiferent cine va prelua Daewoo Craiova, echipa nu se va desfiinta: „Daca vom avea norocul sa vina un investitor caruia ii va placea sportul ar fi perfect, daca nu, nu ne impacientam. Vom alerga sa gasim sponsori, dar echipa nu se va desfiinta. Avem o istorie in spate, din 1981, de când a luat fiinta acest club“.


In acest week-end va debuta turul II al Diviziei A feminine, insa DWAR va sta. Oltencele, care au acumulat pâna acum 14 puncte (sase victorii, doua egaluri si zece infrângeri), mai au de disputat sase jocuri, in compania urmatoarelor adversare: Universitatea Resita (d), LPS Slatina (a), CSM Sibiu (d), Milotrans Severin (a), CSM Sibiu (d) si HCM II Baia Mare (a), urmând ca acest ultim joc sa se dispute pe 6 mai 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU