10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZamparini il perie pe Mutu

Zamparini il perie pe Mutu

Jucatorul român nu a dorit sa raspunda provocarilor venite din partea patronului clubului Palermo, care l-a numit „un tiganus smecher“, in timp ce oficialul gruparii siciliene se disculpa si-l complimenteaza pe „Briliant“.


Atacantul român al echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, nu a dorit sa raspunda provocarilor venite din partea patronului clubului Palermo, Maurizio Zamparini, care l-a numit „un tiganus smecher“ dupa partida dintre cele doua formatii, incheiata la egalitate, scor 1-1. „Nu raspund la provocari. Nu am nici o intentie sa dau vreo replica la astfel de provocari“, a spus Mutu.


La rândul sau, consulul onorific al României in regiunea Toscana, Paolo Campinoti, a opinat ca Maurizio Zamparini nu merita nici o riposta. „Maurizio Zamparini nu merita nici o riposta. Nu este nevoie sa fie declansate procedurile legale. Comportamentul sau poate fi vazut de toata lumea. Ma limitez la a zâmbi“, a spus Campinoti. „Mutu, agresat pe teren, nu a raspuns provocarilor, dând dovada de autocontrol, un model ce ar trebui imitat. In Italia sunt multi români care traiesc in mod onest, iar cuvintele lui Zamparini i-au ofensat. Intre România si Italia sunt relatii vechi si multi italieni doresc sa viziteze România. Zamparini poate ramâne la Palermo“, a adaugat Campinoti.


Anchetat de Federatia Italiana de Fotbal, Zamparini se disculpa


In urma afirmatiilor lui Zamparini, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a anuntat marti ca va sesiza Federatia Italiana de Fotbal (FIGC), care, dupa câteva ore, a informat ca va deschide o ancheta in acest sens. „Procurorul federal a insarcinat Biroul de ancheta al FIGC sa obtina dovezi audio legate de declaratiile presedintelui Zamparini“, se arata intr-un comunicat al forului fotbalistic italian.


In comunicat se precizeaza ca vor fi analizate si declaratiile lui Zamparini referitoare la modul in care Cesare Gussoni a fost ales presedinte al Asociatiei Italiene a Arbitrilor. De asemenea, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a trimis marti o scrisoare deschisa presedintelui UEFA, Michel Platini.


Atacat din toate partile, Maurizio Zamparini a incercat sa dreaga busuiocul, sustinând ca nu a dorit sa-l jigneasca pe atacantul român. „Vreau sa spun ca nu am vrut sa-l jignesc pe Mutu. «Tiganus» se dorea a fi un compliment pentru jucator. Mutu, când era inca un copil, traia intr-o tara care cu greu avansa, din cauza regimului comunist. Acolo, toti copiii români au invatat sa se descurce dezvoltându-si inteligenta, pentru a trai cât mai bine posibil. Cuvântul «tiganus» este sinonim, din punctul meu de vedere, cu «istetime», «inteligenta». In ceea ce priveste golul din meciul cu Palermo, Mutu nu a demonstrat rautate sau lipsa de fairplay, ci doar istetime. Acelasi lucru este valabil si pentru Maradona, care nu a trait in cele mai bune conditii când era mic. Gratie capacitatii de a se descurca si istetimii sale si-a construit propria poveste. Ca, de exemplu, acel gol cu mâna, inscris in meciul cu Anglia si care a adus nationalei Argentinei Cupa Mondiala“, a spus patronul gruparii siciliene.


Zamparini, cercetat pentru presupuse legaturi cu mafia


Maurizio Zamparini este un personaj controversat in fotbalul italian, fiind cercetat la un moment dat pentru presupuse legaturi cu mafia.


In 2001, pe când era presedinte la Venezia, Zamparini a fost anchetat de Parchetul din Palermo, fiind acuzat de complicitate cu mafia italiana, intr-o afacere privind deschiderea unui supermarket. Zamparini era patronul societatii Emmezeta, care gestiona lantul de supermarketuri Mercatone Z. Parchetul din Palermo a deschis o ancheta privind proiectul de construire a unui magazin Mercatone Z in orasul italian, in care se presupunea ca ar fi fost implicat si capul mafiei italiene, Bernardo Provenzano, dat in urmarire generala in Italia de aproximativ 30 de ani.


Potrivit anchetatorilor, un colaborator al presedintelui Maurizio Zamparini, Erberto Rosenwirth, insarcinat cu deschiderea de noi supermarketuri, a fost filmat in momentul in care se intâlnea cu unul dintre membrii Cosei Nostra, pentru a discuta despre o eventuala construire a unui magazin in Palermo.


In cele din urma, un judecator al Tribunalului din Palermo l-a absolvit pe Zamparini de orice legatura cu mafia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS